NCERT Solutions for Class 5 English Who will be Ningthou

myCBSEguide App

myCBSEguide App

CBSE, NCERT, JEE Main, NEET-UG, NDA, Exam Papers, Question Bank, NCERT Solutions, Exemplars, Revision Notes, Free Videos, MCQ Tests & more.

Install Now

 

NCERT Solutions for Class 5 English Who will be Ningthou book solutions are available in PDF format for free download. These ncert book chapter wise questions and answers are very helpful for CBSE exam. CBSE recommends NCERT books and most of the questions in CBSE exam are asked from NCERT text books. Class 5 English chapter wise NCERT solution for English all the chapters can be downloaded from our website and myCBSEguide mobile app for free

NCERT solutions for Class 5 English Download as PDF

NCERT Solutions for Class 5 English Who will be Ningthou

NCERT Solutions for Class 5 English Chapter wise Solutions

Marigold

  • Chapter 01 Wonderful Waste
  • Chapter 02 Flying Together
  • Chapter 03 Robinson crusoe
  • Chapter 04 My Elder Brother
  • Chapter 05 Rip van Winkle
  • Chapter 06 Talkative Barber
  • Chapter 07 Gullivers Travels
  • Chapter 08 The Little Bully
  • Chapter 09 Around the World
  • Chapter 10 Who will be Ningthou

Poem

  • Poem 01 Ice Cream Man
  • Poem 02 Teamwork
  • Poem 03 My Shadow
  • Poem 04 Crying
  • Poem 05 The Lazy Frog
  • Poem 06 Class Discussion
  • Poem 07 Topsy Turvey Land
  • Poem 08 Nobodys Friend
  • Poem 09 Sing a Song of People
  • Poem 10 Malu Bhalu

NCERT Solutions for Class 5 English Who will be Ningthou

CHAPTER – 10
WHO WILL BE NINGTHOU?
1. Name the place in Manipur where the Ningthou and Leima ruled.

Ans. Ningthou and Leima ruled in the land of Kangleipak in Manipur.


2. Why did the people of Kangleipak love their king and queen.

Ans. The people of Kangleipak loved their king and queen because they loved the people and always thought of making them happy.


NCERT Solutions for Class 5 English Who will be Ningthou

3. Why did Ningthou want to choose a future king?

Ans. Ningthou wanted to choose a future king because the king was growing old.


4. How did the king want to select their future king?

Ans. The king did not want to follow the old custom. He wanted to choose the future king by holding a contest. He wanted to see who was worthy of being the future king.


5. What kind of child was Sanatombi?

Ans. Sanatombi was soft and beautiful from inside. She could feel the pain of others, like animals, trees, birds and people.


NCERT Solutions for Class 5 English Who will be Ningthou

6. Have you ever seen an animal or a bird in pain? What did you do?

Ans. Once a little parrot fell in the yard of my house. I saw someone had tied its legs with a string. It had escaped but could not sit or fly any more. I picked it up. I cut the string with a razor very carefully. Then I released it. It flew away immediately.


7. Where is Manipur on the map of India?

Ans. Manipur is in the north-eastern part of India on the border of Myanmar.


8. What language do the people of Manipur speak?

Ans. Manipuri.


NCERT Solutions for Class 5 English Who will be Ningthou

9. Who do you think should have been made the future king?

(i) Sanajaoba, the one who jumped through the tree.

(ii) Sanayaima, the one who jumped over the tree.

(iii) Sanatomba, the one who uprooted the tree.

Why do you think so?

Ans. I think so because he was brave. He completed and won the contest.


10. Who was made the future queen and why?

Ans. Sanatombi was made the future queen because she could feel the pain of not only human out of birds, animals and trees also.


NCERT Solutions for Class 5 English Who will be Ningthou

11. Write the meanings of the following in English.

(i) Tunggi Ningthou

Ans. Future king.

(ii) Thouro! Thouro!

Ans. Bravo! Bravo!

(iii) Phajei! Phajei!

Ans. Wonderful! Wonderful!

(iv) Shagol thauba nupa!

Ans. Such fine horse men.


12. Read the lesson carefully and put a circle around all the action words with -ed at the end. Then write them in one column and their present form in another.

Ans.

Admitted

Admit

Replied

Reply

Lived

Live

Loved

Love

Changed

Change

Finished

Finish

Remained

Remain

Proved

Prove

Pierced

Pierce

Called

Call

Walked

Walk

Turned

Turn

Shouted

Shout

Landed

Land

Carried

Carry

Flapped

Flap


NCERT Solutions for Class 5 English Who will be Ningthou

13. Make a list of the action words from this story.

Ans.

-ed action words

Irregular action words

Live

Lived

Meet

Met

Reply

Replied

Leap

Leapt

Come

Came

Come

Came

Order

Ordered

Think

Thought

Obey

Obeyed

Run

Ran

Move

Moved

Do

Did

Ask

Asked

Take

Took

Instruct

Instructed

NCERT solutions for Class 5 English Chapter 10 Who will be Ningthou

NCERT Solutions Class 5 English PDF (Download) Free from myCBSEguide app and myCBSEguide website. Ncert solution class 5 English includes text book solutions from Class 5 English Book . NCERT Solutions for CBSE Class 5 English have total 20 chapters. 5 English NCERT Solutions in PDF for free Download on our website. Ncert English class 5 solutions PDF and English ncert class 5 PDF solutions with latest modifications and as per the latest CBSE syllabus are only available in myCBSEguide.

NCERT Solutions for English Class 3rd to 12th

CBSE app for Students

To download NCERT Solutions for class 5 Social Science, Computer Science, Home Science,Hindi ,English, Maths Science do check myCBSEguide app or website. myCBSEguide provides sample papers with solution, test papers for chapter-wise practice, NCERT solutions, NCERT Exemplar solutions, quick revision notes for ready reference, CBSE guess papers and CBSE important question papers. Sample Paper all are made available through the best app for CBSE students and myCBSEguide website.


 

myCBSEguide App

Test Generator

Create question papers online with solution using our databank of 5,00,000+ questions and download as PDF with your own name & logo in minutes.

Create Now

 




31 thoughts on “NCERT Solutions for Class 5 English Who will be Ningthou”

  1. Wonderful thanks to all of the NCERT members for your helping me out with my answer , literature , and your team has been helping me in improving my English language and skills and knowledge and also thinking or experiencing abilities in my life and in my brain??

Leave a Comment