NCERT Solutions for Class 5 English Nobodys Friend

myCBSEguide App

myCBSEguide App

CBSE, NCERT, JEE Main, NEET-UG, NDA, Exam Papers, Question Bank, NCERT Solutions, Exemplars, Revision Notes, Free Videos, MCQ Tests & more.

Install Now

 

NCERT Solutions for Class 5 English Nobodys Friend book solutions are available in PDF format for free download. These ncert book chapter wise questions and answers are very helpful for CBSE exam. CBSE recommends NCERT books and most of the questions in CBSE exam are asked from NCERT text books. Class 5 English chapter wise NCERT solution for English all the chapters can be downloaded from our website and myCBSEguide mobile app for free

NCERT solutions for Class 5 English Download as PDF

NCERT Solutions for Class 5 English Nobodys Friend

NCERT Solutions for Class 5 English Chapter wise Solutions

Marigold

  • Chapter 01 Wonderful Waste
  • Chapter 02 Flying Together
  • Chapter 03 Robinson crusoe
  • Chapter 04 My Elder Brother
  • Chapter 05 Rip van Winkle
  • Chapter 06 Talkative Barber
  • Chapter 07 Gullivers Travels
  • Chapter 08 The Little Bully
  • Chapter 09 Around the World
  • Chapter 10 Who will be Ningthou

Poem

  • Poem 01 Ice Cream Man
  • Poem 02 Teamwork
  • Poem 03 My Shadow
  • Poem 04 Crying
  • Poem 05 The Lazy Frog
  • Poem 06 Class Discussion
  • Poem 07 Topsy Turvey Land
  • Poem 08 Nobodys Friend
  • Poem 09 Sing a Song of People
  • Poem 10 Malu Bhalu

NCERT Solutions for Class 5 English Nobodys Friend

CHAPTER – 8 (POEM)
NOBODY’S FRIEND
1. What are the things the girl does not want to share?

Ans. The girl does not want to share her book, sweets and doll.


2. Did the boy share his toffee and tricycle with others?

Ans. No, the boy did not share his toffee and tricycle with other.


3. Why are the two children nobody’s friends?

Ans. The two children are nobody’s friends because they do not share their wings with anybody.


NCERT Solutions for Class 5 English Nobodys Friend

4. What does the child in the last stanza want to share?

Ans. The child in the last stanza wants to share his cake, games, ball, apple and books with others.


5. Do you like to share your favourite food or toys with others? Why?

Ans. Yes, I like to share my favourite food and toys with others if they are my friends.


NCERT Solutions for Class 5 English Nobodys Friend

6. Who is your best friend? Can you describe him/her?

Ans. Manoj is my best friend. He is a good boy. He likes to share everything with me. We eat and play together which was available that line.


7. Suppose you and your friends were very thirsty and there was only one glass of water. What would you do?

Ans. We shall drink half of a glass each.


NCERT Solutions for Class 5 English Nobodys Friend

8. If you had a bat, could you play cricket by yourself?

Ans. No, I cannot play cricket by myself. I must have some friends to play with.


9. Can you find more words ending with less?

Friendless, homeless, ___________

Ans. Careless, Superless, motherless, hopeless, wireless.


NCERT Solutions for Class 5 English Nobodys Friend

10. Can you write the opposite of

(i) lend b_____w.

(w) no body s _____y.

Ans. Borrow, somebody.


11. Several words mean no. The word never is one. It means at no time or not ever. Here are some other no words read them.

Nobody, no, nowhere, no one, none, nothing

Read the given sentences and underline the no word in each.

Ans. (i) Nobody is at home.

(ii) Ram has no book.

(iii) Can no one help him?

(iv) Was Gopal nowhere around?

(v) None of the two boys came.

(vi) There is nothing to do.

(vii) I have no coat.

(viii) Radha is never late.


NCERT Solutions for Class 5 English Nobodys Friend

12. Say Aloud.

Ans. (i) Nobody

(ii) Everyday

(iii) Somebody

(iv) Cycle

(v) Bicycle

(vi) Tricycle

(vii) Share

(viii) Care

(ix) Stare

(x) Hair

(xi) Pair

(xii) Stair

NCERT solutions for Class 5 English Poem Chapter 8 Nobodys Friend

NCERT Solutions Class 5 English PDF (Download) Free from myCBSEguide app and myCBSEguide website. Ncert solution class 5 English includes text book solutions from Class 5 English Book . NCERT Solutions for CBSE Class 5 English have total 20 chapters. 5 English NCERT Solutions in PDF for free Download on our website. Ncert English class 5 solutions PDF and English ncert class 5 PDF solutions with latest modifications and as per the latest CBSE syllabus are only available in myCBSEguide.

NCERT Solutions for English Class 3rd to 12th

CBSE app for Students

To download NCERT Solutions for class 5 Social Science, Computer Science, Home Science,Hindi ,English, Maths Science do check myCBSEguide app or website. myCBSEguide provides sample papers with solution, test papers for chapter-wise practice, NCERT solutions, NCERT Exemplar solutions, quick revision notes for ready reference, CBSE guess papers and CBSE important question papers. Sample Paper all are made available through the best app for CBSE students and myCBSEguide website.


 

myCBSEguide App

Test Generator

Create question papers online with solution using our databank of 5,00,000+ questions and download as PDF with your own name & logo in minutes.

Create Now

 




13 thoughts on “NCERT Solutions for Class 5 English Nobodys Friend”

  1. 4. What does the child in the last stanza want to share?

    Ans. The child in the last stanza wants to share his cake, games, ball, apple and books with others.

    In the story it is a girl but you have written his. ???

Leave a Comment