NCERT Solutions for Class 4 English Nehas Alarm Clock

myCBSEguide App

myCBSEguide App

CBSE, NCERT, JEE Main, NEET-UG, NDA, Exam Papers, Question Bank, NCERT Solutions, Exemplars, Revision Notes, Free Videos, MCQ Tests & more.

Install Now

 

NCERT Solutions for Class 4 English Nehas Alarm Clock book solutions are available in PDF format for free download. These ncert book chapter wise questions and answers are very helpful for CBSE exam. CBSE recommends NCERT books and most of the questions in CBSE exam are asked from NCERT text books. Class 4 English chapter wise NCERT solution for English all the chapters can be downloaded from our website and myCBSEguide mobile app for free

NCERT solutions for Class 4 English Download as PDF

NCERT Solutions for Class 4 English Nehas Alarm Clock

NCERT Class 4 English Chapter wise Solutions

Marigold

  1. Neha’s Alarm Clock
  2. The Little fir tree
  3. Nasruddins Aim
  4. Alice in Wonderland
  5. Helen Keller
  6. The Milkmans Cow
  7. The Scholars Mother Tongue
  8. The Giving Tree
  9. Going to buy a Book
  10. Pinocchho

Poem

  1. Poem 1 Wake up
  2. Poem 2 Noses
  3. Poem 3 Run
  4. Poem 4 Why
  5. Poem 5 Dont be Afraid of the dark
  6. Poem 6 I Had a Little Pony
  7. Poem 7 Hiawatha
  8. Poem 8 A Watering Rhyme
  9. Poem 9 Books
  10. Poem 10 The Naughty Boy

NCERT Solutions for Class 4 English Nehas Alarm Clock

CHAPTER – 1(POEM)
NEHA’S ALARM CLOCK 
1. What time did Neha’s clock ring every morning?

Ans. 6’o clock.


2. What did the birds say?

Ans. Wake up.


3. What is inside you that makes you get up at the same time everyday?

Ans. Our body clock.


4. Put the letters in the right order.

Ans.

Ilesm

Smile

norming

Morning

mrala

Alarm

edorns

Snored

ocklc

clock

wodwin

window


NCERT Solutions for Class 4 English Nehas Alarm Clock

5. Listen to the sounds when you are on your way to School. Discuss with your friends the sounds that you heard. List them here.

Ans.

Sound you heard

Sound your friend heard

Sound of traffic on road

Sound of conversation with friends

Sound of talking

Sound of shutters of shops opening

Sound of cool wind

Early in the morning

Chirping of birds

Milkman’s voice

Horn of rickshaw

Radio


6. If there is no clock in the house to wake up in the morning, how will you wake up? Will you continue to sleep or.

Ans. No, I will wake up the sound of chirping of birds, bell of a temple or due to the light or bright Sun that will be spread in my room in the morning.


NCERT Solutions for Class 4 English Nehas Alarm Clock

7. What are the different ways of knowing the time during the day.

Ans. There are many ways to know “the time”. For example:

(i) Listening to the radio/television

(ii) asking someone who knows

(iii) by judging the intensity of sunlight.


8. Find the hidden words.

Ans.


NCERT Solutions for Class 4 English Nehas Alarm Clock

9. Who said these words and whom?

Ans.

Who said

To whom

“Wake up, dear! Wake up fast!”

Birds

Neha

“Ma, who woke me up today?”

Neha

Mother

“Why do you sleep at nine every night?”

Mother

Neha


10. Fill in the blanks.

(a) Ram _____ a good football player.

Ans. was.

(b) The cows ____ grazing in the field.

Ans. were.

(c) My toys _____ broken.

Ans. were.

(d) Her frock ____ too long.

Ans. was.

(e) The market _____ closed.

Ans. was.

(f) The children _____ happy.

Ans. were.

(g) The flowers _____ kept in a vase.

Ans. were.


NCERT Solutions for Class 4 English Nehas Alarm Clock

11. Complete the following paragraph.

Ans. Yesterday, I lost a book. I looked for it everywhere. I looked behind the door. I looked inside a cupboard. I looked under a bed. I could not find it anywhere. Then, I called out Sheroo. Sheroo, my dog came running to me. I asked him to look for my book He pulled out another book from my bag.


12. Here is a word ‘Clock’. Write down words relating to clock.

Ans.

NCERT Solutions for Class 4 English Chapter 1 Nehas Alarm Clock

NCERT Solutions Class 4 English PDF (Download) Free from myCBSEguide app and myCBSEguide website. Ncert solution class 4 English includes text book solutions from Class 4 English Book . NCERT Solutions for CBSE Class 4 English have total 20 chapters. 4 English NCERT Solutions in PDF for free Download on our website. Ncert English class 4 solutions PDF and English ncert class 4 PDF solutions with latest modifications and as per the latest CBSE syllabus are only available in myCBSEguide.

NCERT Solutions for English Class 3rd to 12th

CBSE app for Students

To download NCERT Solutions for class 4 Social Science, Computer Science, Home Science,Hindi ,English, Maths Science do check myCBSEguide app or website. myCBSEguide provides sample papers with solution, test papers for chapter-wise practice, NCERT solutions, NCERT Exemplar solutions, quick revision notes for ready reference, CBSE guess papers and CBSE important question papers. Sample Paper all are made available through the best app for CBSE students and myCBSEguide website.


 

myCBSEguide App

Test Generator

Create question papers online with solution using our databank of 5,00,000+ questions and download as PDF with your own name & logo in minutes.

Create Now

 




3 thoughts on “NCERT Solutions for Class 4 English Nehas Alarm Clock”

Leave a Comment