NCERT Solutions for Class 3 English Whats in the Mailbox

myCBSEguide App

myCBSEguide App

CBSE New Sample Papers 2021

CBSE Board Exam Papers, Question Bank, NCERT Solutions, NCERT Exemplars, Revison Notes, Free Videos, CBSE Papers, MCQ Tests & more.

Download Now

 

NCERT Solutions for Class 3 English Whats in the Mailbox book solutions are available in PDF format for free download. These ncert book chapter wise questions and answers are very helpful for CBSE exam. CBSE recommends NCERT books and most of the questions in CBSE exam are asked from NCERT text books. Class 3 English Whats in the Mailbox and chapter wise NCERT solution for English all the chapters can be downloaded from our website and myCBSEguide mobile app for free.

NCERT solutions for Class 3 English Download as PDF

Class 3 English Whats in the Mailbox

NCERT Class 3 English Chapter wise Solutions

ENGLISH

  • 01 Magic Garden
  • 02 Nina and the baby Sparrows
  • 03 The Enormous trip
  • 04 A little Fish story
  • 05 The yellow Butterfly
  • 06 The story of the road
  • 07 Little Tiger Big Tiger
  • 08 My Silly Sister
  • 09 He is my Brother
  • 10 Ship of the Desert

POEM

  • 01 Good Morning
  • 02 Bird Talk
  • 03 Little by Little
  • 04 Sea Song
  • 05 The Balloon man
  • 06 Trains
  • 07 Puppy and I
  • 08 Whats in the Mailbox
  • 09 Dont Tell
  • 10 How creature move

NCERT Solutions for Class 3 English Whats in the Mailbox

CHAPTER -8 (POEM) Whats in the Mailbox

1. Who does the postman bring letters for?

Ans. The postman brings letters for the child’s mom and dad.


2. Does the child ever get a letter?

Ans. The child never gets a letter.


3. What does the child decide to do?

Ans. The child decide to write letters to his friends.


4. Have you written letters?

Ans. Yes, I have written letters.


5. Who have you written to?

Ans. I have written letters to my friends.


6. Who would you like to write to today? How?

Ans. I would like to write to my grandfather today because day after tomorrow is his birthday.


7. Now write a letter to your friend, telling his about your school. You can use some of these words: classroom, children, bell, blackboard, teacher building.

Ans. H. No 509

Gulabi Bagh

Delhi – 110077

25 April, 2010

Dear Ritak,

Today I am going to tell you about my school. My school has a very big building. It has 2000 children and 35 classrooms. In every classrooms, there is a blackboard. In my school, there are 45 teachers. They are well qualified and teach us very nicely.

I like my school very much.

Your lovingly

Nutan


8. Here are some people who help us. Let us try matching.

Ans. (i) A postman brings our letters.

(ii) A cobbler mends our shoes.

(iii) A librarian works in a library.

(iv) A driver drives a motor vehicle.

(v) A dramatist writes play.

(vi) A teacher teaches in a school.

(vii) A nurse looks after patients.

(viii) A musician plays musical instruments.

(ix) An astronaut travels in a space craft.

(x) A clown makes people laugh.

NCERT solutions for Class 3 English poem Chapter 8 Whats in the Mailbox

NCERT Solutions Class 3 English Whats in the Mailbox PDF (Download) Free from myCBSEguide app and myCBSEguide website. Ncert solution class 3 English includes text book solutions from Class 3 English Book . NCERT Solutions for CBSE Class 3 English have total 20 chapters. 3 English NCERT Solutions in PDF for free Download on our website. Ncert English class 3 solutions PDF and English ncert class 3 PDF solutions with latest modifications and as per the latest CBSE syllabus are only available in myCBSEguide.

NCERT Solutions for English Class 3rd to 12th

CBSE app for Students

To download NCERT Solutions for class 3 EVS, Hindi ,English, Maths do check myCBSEguide app or website. myCBSEguide provides sample papers with solution, test papers for chapter-wise practice, NCERT solutions, NCERT Exemplar solutions, quick revision notes for ready reference, CBSE guess papers and CBSE important question papers. Sample Paper all are made available through the best app for CBSE students and myCBSEguide website.





1 thought on “NCERT Solutions for Class 3 English Whats in the Mailbox”

Leave a Comment