NCERT Solutions for Class 3 English My Silly Sister

myCBSEguide App

myCBSEguide App

CBSE Board Exam Papers, Question Bank, NCERT Solutions, NCERT Exemplars, Revison Notes, Free Videos, CBSE Papers, MCQ Tests & more.

Download Now

 

NCERT Solutions for Class 3 English My Silly Sister book solutions are available in PDF format for free download. These ncert book chapter wise questions and answers are very helpful for CBSE exam. CBSE recommends NCERT books and most of the questions in CBSE exam are asked from NCERT text books. Class 3 English chapter wise NCERT solution for English all the chapters can be downloaded from our website and myCBSEguide mobile app for free.

NCERT solutions for Class 3 English Download as PDF

Class 3 English My Silly Sister

NCERT Class 3 English Chapter wise Solutions

ENGLISH

  • 01 Magic Garden
  • 02 Nina and the baby Sparrows
  • 03 The Enormous trip
  • 04 A little Fish story
  • 05 The yellow Butterfly
  • 06 The story of the road
  • 07 Little Tiger Big Tiger
  • 08 My Silly Sister
  • 09 He is my Brother
  • 10 Ship of the Desert

POEM

  • 01 Good Morning
  • 02 Bird Talk
  • 03 Little by Little
  • 04 Sea Song
  • 05 The Balloon man
  • 06 Trains
  • 07 Puppy and I
  • 08 Whats in the Mailbox
  • 09 Dont Tell
  • 10 How creature move

NCERT Solutions for Class 3 English My Silly Sister

CHAPTER -8 Class 3 English My Silly Sister

1. What does the baby do with the pebbles?

Ans. The baby tries to eat the pebbles thinking that it is real food.


2. What does the baby do with the book?


Ans. The baby tears the pages of the book and laughs.


3. When does the baby laugh?

Ans. When her brother scolds her and moves his head in anger, she laughs at it.


4. Why does the washer man brings donkeys?

Ans. The washer man brings donkeys to carry away the dirty clothes.


5. What is the funniest thing the baby does?

Ans. The baby laughs at her brother whenever he is in anger and scolds her.


6. Do you think the baby sister is really silly? Why?

Ans. No, the baby sister is really not silly because she is very small child and doesn’t know anything.


7. Fill in the blanks to spell words from the story.

Ans. Silly, Naughty, Pebbles, Excitement, Streets, Donkey, Scold, Lessons.


8. Write similar words from the story.

Ans. Foolish – silly

Stones – Pebbles

Mischievous – Naughty

Fetch – Bring


9. Fill in the blanks with words:

Children, they, bell

Ans. The children are playing in the field.

They are happy.

They are playing ‘catch me if you can’.

The bell has rung. It is time for lessons.


10. Fill in the blanks.

Ans. (i) One child many childrens.

(ii) One fox, many foxes.

(iii) One duck, many ducks.

(iv) One goose, many geese.


11. Add ‘ful’ to make a word.

Ans. (a)The children are playful.

(b) The flowers are beautiful.

(c) The books are useful.

(d) The vegetables are plentiful.


12. Add ‘ly’ to make a word.

Ans. (a) The new shoes are lovely.

(b) He is really smart.

(c) We should eat slowly.

(d) Let us sing softly.


13. Add ‘ish’ to make a new word.

Ans. (a) That girl is always crying. She is childish.

(b) I slipped on a banana peel. I feel foolish.

(c) My sister is babyish.


14. Write five sentences on how you help at home.

Ans. (i) I help mother in cleaning the house.

(ii) I help father by fetching him the newspaper.

(iii) I also help my younger brother in his studies.

(iv) I also help my sister with learning the dance steps.

(v) I do lots of work in the house.


15. Say Aloud.

Ans. (a) Donkey

(b) Monkey

(c) Turkey

(d) Sister

(e) Mother

(f) Father

NCERT solutions for Class 3 English Chapter 8 My Silly Sister

NCERT Solutions Class 3 English My Silly Sister PDF (Download) Free from myCBSEguide app and myCBSEguide website. Ncert solution class 3 English includes text book solutions from Class 3 English Book . NCERT Solutions for CBSE Class 3 English have total 20 chapters. 3 English NCERT Solutions in PDF for free Download on our website. Ncert English class 3 solutions PDF and English ncert class 3 PDF solutions with latest modifications and as per the latest CBSE syllabus are only available in myCBSEguide.

NCERT Solutions for English Class 3rd to 12th

CBSE app for Students

To download NCERT Solutions for class 3 EVS, Hindi ,English, Maths do check myCBSEguide app or website. myCBSEguide provides sample papers with solution, test papers for chapter-wise practice, NCERT solutions, NCERT Exemplar solutions, quick revision notes for ready reference, CBSE guess papers and CBSE important question papers. Sample Paper all are made available through the best app for CBSE students and myCBSEguide website.





4 thoughts on “NCERT Solutions for Class 3 English My Silly Sister”

Leave a Comment