NCERT Solutions for Class 3 English The Enormous trip

myCBSEguide App

myCBSEguide App

CBSE, NCERT, JEE Main, NEET-UG, NDA, Exam Papers, Question Bank, NCERT Solutions, Exemplars, Revision Notes, Free Videos, MCQ Tests & more.

Install Now

 

NCERT Solutions for Class 3 English The Enormous trip book solutions are available in PDF format for free download. These ncert book chapter wise questions and answers are very helpful for CBSE exam. CBSE recommends NCERT books and most of the questions in CBSE exam are asked from NCERT text books. Class 3 English chapter wise NCERT solution for English all the chapters can be downloaded from our website and myCBSEguide mobile app for free.

NCERT solutions for Class 3 English Download as PDF

Class 3 English The Enormous trip

NCERT Class 3 English Chapter wise Solutions

ENGLISH

  • 01 Magic Garden
  • 02 Nina and the baby Sparrows
  • 03 The Enormous trip
  • 04 A little Fish story
  • 05 The yellow Butterfly
  • 06 The story of the road
  • 07 Little Tiger Big Tiger
  • 08 My Silly Sister
  • 09 He is my Brother
  • 10 Ship of the Desert

POEM

  • 01 Good Morning
  • 02 Bird Talk
  • 03 Little by Little
  • 04 Sea Song
  • 05 The Balloon man
  • 06 Trains
  • 07 Puppy and I
  • 08 Whats in the Mailbox
  • 09 Dont Tell
  • 10 How creature move

NCERT Solutions for Class 3 English The Enormous trip

CHAPTER -3 Class 3 English The Enormous trip

1. What did the old man plant?

Ans. The old man planted some turnip seeds.


2. Why was it difficult for the old man to pull up the turnip?

Ans. It was difficult for the old man to pull the turnip because it was enormous.


3. Who helped him to pull up the enormous turnip?

Ans. An old woman, a boy and a girl helped him to pull up the enormous turnip.


4. Who ate the enormous turnip?

Ans. The old man, the old woman, the boy and the girl ate the enormous turnip.


5. Name and draw four vegetables that have to be pulled out from the earth. Now name them in your language.

Ans. Potato

Ginger

Carrot

Radish


6. Let’s go shopping! How many vegetables can you find in the maze? Draw a circle around each word. One has been done for you.

Ans.


7. A game of opposites.

The entire class can be divide into two groups where one group says one word and the second group says the opposite word.

Ans.

Group I

Group II

Pull

Push

Black

White

True

False

Right

Wrong


8. This is how the game goes on. Some words are suggested here. You may pick up some words from the lesson.

Ans.

Far

Near

Good

Bad

Dark

Bright

Up

Down

Old

New


9. Name four vegetables you ate last week. Write their names here.

Ans.

One

Many

Carrot

Carrots

Turnip

Turnips

Onion

Onions

Potato

Potatoes

Tomato

Tomatoes


10. One word in each of the following set is different than the others. Choose the odd one out.

(i) Turnip, potato, tomato, sunflower, brinjal, carrot.

Ans. Sunflower.

(ii) Cow, horse, fox, kangaroo, melon.

Ans. Melon.

(iii) Banyan, neem, peepal, mango, snake, apple.

Ans. Snake.

(iv) Rose, lily, sunflower, lotus, cauliflower.

Ans. Cauliflower.

(v) Peacock, parrot, lizard, crow, woodpecker.

Ans. Lizard, Woodpecker.


11. Say aloud:

Ans. (i) Pull

(ii) Full

(iii) Put

(iv) Cool

(v) Root

(vi) Shoot

(vii) Cut

(viii) But

(ix) Shut

NCERT solutions for Class 3 English Chapter 3 The Enormous trip

NCERT Solutions Class 3 English The Enormous trip PDF (Download) Free from myCBSEguide app and myCBSEguide website. Ncert solution class 3 English includes text book solutions from Class 3 English Book . NCERT Solutions for CBSE Class 3 English have total 20 chapters. 3 English NCERT Solutions in PDF for free Download on our website. Ncert English class 3 solutions PDF and English ncert class 3 PDF solutions with latest modifications and as per the latest CBSE syllabus are only available in myCBSEguide.

NCERT Solutions for English Class 3rd to 12th

CBSE app for Students

To download NCERT Solutions for class 3 EVS, Hindi ,English, Maths do check myCBSEguide app or website. myCBSEguide provides sample papers with solution, test papers for chapter-wise practice, NCERT solutions, NCERT Exemplar solutions, quick revision notes for ready reference, CBSE guess papers and CBSE important question papers. Sample Paper all are made available through the best app for CBSE students and myCBSEguide website.


http://mycbseguide.com/examin8/




1 thought on “NCERT Solutions for Class 3 English The Enormous trip”

Leave a Comment