NCERT Solutions for Class 3 English Little Tiger Big Tiger

myCBSEguide App

myCBSEguide App

CBSE, NCERT, JEE Main, NEET-UG, NDA, Exam Papers, Question Bank, NCERT Solutions, Exemplars, Revision Notes, Free Videos, MCQ Tests & more.

Install Now

 

NCERT Solutions for Class 3 English Little Tiger Big Tiger book solutions are available in PDF format for free download. These ncert book chapter wise questions and answers are very helpful for CBSE exam. CBSE recommends NCERT books and most of the questions in CBSE exam are asked from NCERT text books. Class 3 English chapter wise NCERT solution for English all the chapters can be downloaded from our website and myCBSEguide mobile app for free.

NCERT solutions for Class 3 English Download as PDF

Class 3 English Little Tiger Big Tiger

NCERT Class 3 English Chapter wise Solutions

ENGLISH

  • 01 Magic Garden
  • 02 Nina and the baby Sparrows
  • 03 The Enormous trip
  • 04 A little Fish story
  • 05 The yellow Butterfly
  • 06 The story of the road
  • 07 Little Tiger Big Tiger
  • 08 My Silly Sister
  • 09 He is my Brother
  • 10 Ship of the Desert

POEM

  • 01 Good Morning
  • 02 Bird Talk
  • 03 Little by Little
  • 04 Sea Song
  • 05 The Balloon man
  • 06 Trains
  • 07 Puppy and I
  • 08 Whats in the Mailbox
  • 09 Dont Tell
  • 10 How creature move

NCERT Solutions for Class 3 English Little Tiger Big Tiger

CHAPTER -7 Class 3 English Little Tiger Big Tiger

1. Tick the right answer.

(i) Where did the mother tiger and her small tiger and her small tiger cub live?

Ans. Near a river.

(ii) What did the mother tiger hunt when the sky was dark?

Ans. Fish and frogs.

(iii) What did the tiger cub catch one night?

Ans. A frog.


2. What happened to the little tiger cub when he chased the frog?

Ans. The little tiger cub lost and saw another tiger in the jungle.


3. Word game: Can you place these letters in their right order to form the name of animals.

Ans. (i) semou – Mouse

(ii) resho – horse

(iii) oinl – lion

(iv) peshe – sheep

(v) rede – deer

(vi) lubl – bull

(vii) giter – tiger

(viii) folw – wolf


4. Now write six sentences from the above picture.

Ans. (i) A tiger lives in a den.

(ii) A bee lives in a bee hive.

(iii) An ant lives in ant hill.

(iv) A duck lives in a pound.

(v) A sparrow lives in a nest.

(vi) A spider lives in a web.

(vii) A rabbit lives in a burrow.


5. The animals /birds have to reach their home. Find out where they live.

Ans. (i) A bee lives in a hive

(ii) An ant lives in ant hill.

(iii) A duck lives in a pond.

(iv) A tiger lives in a den.

(v) A rabbit lives in a burrow.

(vi) A spider lives in a web.

(vii) A sparrow lives in a nest.


6. Say aloud.

Ans. (i) Quiet

(ii) Fellow

(iii) Biggest

(iv) Richer

(v) Quite

(vi) Shallow

(vii) Small

(viii) Richest

(ix) Queen

(x) Swallow

(xi) Smaller

(xii) Pounce

(xiii) Quarrel

(xiv) Big

(xv) Smallest

(xvi) Bounce

(xvii) Bellow

(xviii) Bigger

(xix) Rich

NCERT solutions for Class 3 English Chapter 7 Little Tiger Big Tiger

NCERT Solutions Class 3 English Little Tiger Big Tiger PDF (Download) Free from myCBSEguide app and myCBSEguide website. Ncert solution class 3 English includes text book solutions from Class 3 English Book . NCERT Solutions for CBSE Class 3 English have total 20 chapters. 3 English NCERT Solutions in PDF for free Download on our website. Ncert English class 3 solutions PDF and English ncert class 3 PDF solutions with latest modifications and as per the latest CBSE syllabus are only available in myCBSEguide.

NCERT Solutions for English Class 3rd to 12th

CBSE app for Students

To download NCERT Solutions for class 3 EVS, Hindi ,English, Maths do check myCBSEguide app or website. myCBSEguide provides sample papers with solution, test papers for chapter-wise practice, NCERT solutions, NCERT Exemplar solutions, quick revision notes for ready reference, CBSE guess papers and CBSE important question papers. Sample Paper all are made available through the best app for CBSE students and myCBSEguide website.


http://mycbseguide.com/examin8/




1 thought on “NCERT Solutions for Class 3 English Little Tiger Big Tiger”

Leave a Comment