NCERT Solutions for Class 3 English How creature move

myCBSEguide App

myCBSEguide App

CBSE Board Exam Papers, Question Bank, NCERT Solutions, NCERT Exemplars, Revison Notes, Free Videos, CBSE Papers, MCQ Tests & more.

Download Now

 

NCERT Solutions for Class 3 English How creature move book solutions are available in PDF format for free download. These ncert book chapter wise questions and answers are very helpful for CBSE exam. CBSE recommends NCERT books and most of the questions in CBSE exam are asked from NCERT text books. Class 3 English Whats in the Mailbox and chapter wise NCERT solution for English all the chapters can be downloaded from our website and myCBSEguide mobile app for free.

NCERT solutions for Class 3 English Download as PDF

NCERT Solutions for Class 3 English How creature move

NCERT Class 3 English Chapter wise Solutions

ENGLISH

  • 01 Magic Garden
  • 02 Nina and the baby Sparrows
  • 03 The Enormous trip
  • 04 A little Fish story
  • 05 The yellow Butterfly
  • 06 The story of the road
  • 07 Little Tiger Big Tiger
  • 08 My Silly Sister
  • 09 He is my Brother
  • 10 Ship of the Desert

POEM

  • 01 Good Morning
  • 02 Bird Talk
  • 03 Little by Little
  • 04 Sea Song
  • 05 The Balloon man
  • 06 Trains
  • 07 Puppy and I
  • 08 Whats in the Mailbox
  • 09 Dont Tell
  • 10 How creature move

NCERT Solutions for Class 3 English How creature move

CHAPTER -10 (POEM)  Class 3 English How creature move

 1. Underline all action words in the poem.

Ans. Walk, leap, crawl, dive, swim, wiggle, swing, hop, sail, dance, walk, run.


2. Why do boys and girls have the most fun?

Ans. Boys and girls have the most fun because they can leap, dance, walk and run.


3. Match the words in Column A with those in Column B.

Ans.

Column A

Column B

Lions

Walk

Squirrels

Leap

Flies

Crawl

Seals

Dive

Worms

Wiggle

Monkeys

Swing

Birds

Hop


4. Now make sentences of your own using the matching words.

Ans. (i) Lions – walk: Lion is the king of the forest. He walked on padded paws.

(ii) Squirrels – leap: I have a pet squirrel who leaps from one place to another.

(iii) Flies – crawl: Flies crawl from one place to another so we should keep our food covered.

(iv) Seals – dive: Seals dive into the river and catch fishes.

(v) Worms – wiggle: Worms wiggle on dirty and untidy place.

(vi) Monkey – swing: In the zoo, I saw monkeys swinging on the branches of the trees.

(vii) Birds – hop: I like birds hoping form one place to another. I also want to hop like birds.


5. Arrange these movement words from slow to fast.

Run, walk, hop, crawl.

Ans. Crawl, hop, walk, run.


6. Underline the letters which are silent in the following words:

Walk, straight, more, caught, calm, talk

Ans. Walk, Straight, More, Caught, Calm, Talk.


7. Say Aloud.

Ans. (i) Squirrel

(ii) Question

(iii) Queen

(iv) Quilt

(v) Quiet

(vi) Quite


8. What do you do when you are bored?

Ans. I see TV or Magazine.

NCERT solutions for Class 3 English poem Chapter 10 How creature move

NCERT Solutions Class 3 English How creature move PDF (Download) Free from myCBSEguide app and myCBSEguide website. Ncert solution class 3 English includes text book solutions from Class 3 English Book . NCERT Solutions for CBSE Class 3 English have total 20 chapters. 3 English NCERT Solutions in PDF for free Download on our website. Ncert English class 3 solutions PDF and English ncert class 3 PDF solutions with latest modifications and as per the latest CBSE syllabus are only available in myCBSEguide.

NCERT Solutions for English Class 3rd to 12th

CBSE app for Students

To download NCERT Solutions for class 3 EVS, Hindi ,English, Maths do check myCBSEguide app or website. myCBSEguide provides sample papers with solution, test papers for chapter-wise practice, NCERT solutions, NCERT Exemplar solutions, quick revision notes for ready reference, CBSE guess papers and CBSE important question papers. Sample Paper all are made available through the best app for CBSE students and myCBSEguide website.





4 thoughts on “NCERT Solutions for Class 3 English How creature move”

Leave a Comment