NCERT Solutions for Class 3 English Good Morning

myCBSEguide App

myCBSEguide App

CBSE, NCERT, JEE Main, NEET-UG, NDA, Exam Papers, Question Bank, NCERT Solutions, Exemplars, Revision Notes, Free Videos, MCQ Tests & more.

Install Now

 

NCERT Solutions for Class 3 English Good Morning book solutions are available in PDF format for free download. These ncert book chapter wise questions and answers are very helpful for CBSE exam. CBSE recommends NCERT books and most of the questions in CBSE exam are asked from NCERT text books. Class 3 English chapter wise NCERT solution for English all the chapters can be downloaded from our website and myCBSEguide mobile app for free.

NCERT solutions for Class 3 English Download as PDF

Class 3 English Good Morning

NCERT Class 3 English Chapter wise Solutions

ENGLISH

  • 01 Magic Garden
  • 02 Nina and the baby Sparrows
  • 03 The Enormous trip
  • 04 A little Fish story
  • 05 The yellow Butterfly
  • 06 The story of the road
  • 07 Little Tiger Big Tiger
  • 08 My Silly Sister
  • 09 He is my Brother
  • 10 Ship of the Desert

POEM

  • 01 Good Morning
  • 02 Bird Talk
  • 03 Little by Little
  • 04 Sea Song
  • 05 The Balloon man
  • 06 Trains
  • 07 Puppy and I
  • 08 Whats in the Mailbox
  • 09 Dont Tell
  • 10 How creature move

NCERT Solutions for Class 3 English Good Morning

CHAPTER -1 (POEM) Class 3 English Good Morning

1. Why is the child in the poem happy?

Ans. The child in the poem is happy because it is morning now and the night has been over.


2. To whom does the child say ‘Good Morning’?

Ans. The child says ‘Good Morning’ to the sky, the sun, the wind, birds, trees grass and bees.


3. What does the child want to do?

Ans. The child wants to play with the birds and bees.


4. In the morning I say, “Good Morning”

At night I say, “Good Night”

A dog says “Bow-wow”

A cow says, “Moo-moo”

Say “Good Morning” in your own language to:

(i) Your friends.

Ans. I say, “Good Morning, Parul”. (My friend’s name is Parul)

(ii) Your teacher

Ans. I say, “Good Morning, ma’m.”


5. How would you wish them when you leave school in the evening?

Ans. When I leave school I say, “Good bye, friends” to all my friends.

I say, “Good bye, ma’m”, to my teacher.


6.  Let’s say aloud. Find words in the poem which rhyme with.

Ans. Bee –Trees, day – Away, too – you


7. What do your see around you during the day and at night? Draw in the two boxes given below and colour the picture.

Ans.   

Day

Night


8. Write two words each from the two pictures you have drawn.

Ans.   

Day

Night

1. Sunlight

1. Moonlight

2. Chirping birds

2. Birds sleep


9. From groups. Tell each other an interesting thing you have seen in the garden one day.

Ans. Last Sunday, I was playing with my brother in the garden. It had beautiful flowers of all kinds. Colorful butterflies were wandering from one flower to another. My brother and I wanted to touch the butterflies. As we went near the butterflies, they flew away. We tried many times, but we could not.

NCERT solutions for Class 3 English poem Chapter 1 Good Morning

NCERT Solutions Class 3 English Good Morning PDF (Download) Free from myCBSEguide app and myCBSEguide website. Ncert solution class 3 English includes text book solutions from Class 3 English Book . NCERT Solutions for CBSE Class 3 English have total 20 chapters. 3 English NCERT Solutions in PDF for free Download on our website. Ncert English class 3 solutions PDF and English ncert class 3 PDF solutions with latest modifications and as per the latest CBSE syllabus are only available in myCBSEguide.

NCERT Solutions for English Class 3rd to 12th

CBSE app for Students

To download NCERT Solutions for class 3 EVS, Hindi ,English, Maths do check myCBSEguide app or website. myCBSEguide provides sample papers with solution, test papers for chapter-wise practice, NCERT solutions, NCERT Exemplar solutions, quick revision notes for ready reference, CBSE guess papers and CBSE important question papers. Sample Paper all are made available through the best app for CBSE students and myCBSEguide website.


http://mycbseguide.com/examin8/




2 thoughts on “NCERT Solutions for Class 3 English Good Morning”

Leave a Comment