NCERT Solutions for Class 8 English How the Camel got his Hump

myCBSEguide App

myCBSEguide App

CBSE, NCERT, JEE Main, NEET-UG, NDA, Exam Papers, Question Bank, NCERT Solutions, Exemplars, Revision Notes, Free Videos, MCQ Tests & more.

Install Now

 

NCERT Solutions for Class 8 English How the Camel got his Hump book solutions are available in PDF format for free download. These ncert book chapter wise questions and answers are very helpful for CBSE exam. CBSE recommends NCERT books and most of the questions in CBSE exam are asked from NCERT text books. Class 9 English chapter wise NCERT solution for English part 1 and English part 2 for all the chapters can be downloaded from our website and myCBSEguide mobile app for free

NCERT solutions for Class 8 English How the Camel got his Hump Download as PDF

NCERT Solutions for Class 8 English How the Camel got his Hump

NCERT Solutions for Class 8 English Chapter wise Solutions

Honeydew

  • Chapter-1 The Best Christmas Present in the World
  • Chapter-2 The Tsunami
  • Chapter-3 Glimpses of the Past
  • Chapter-4 Bepin Choudahry’s Lapse of Memory
  • Chapter-5 The Summit Within
  • Chapter-6 This is Jody’s Fawn
  • Chapter-7 A Visit to Cambridge
  • Chapter-8 A Short Monsoon Diary
  • Chapter-9 The Great Stone Face-I
  • Chapter-10 The Great Stone Face- II
  • Chapter-11 The Ant and the Cricket ( Poem)
  • Chapter-12 Geography Lesson (Poem)
  • Chapter-13 Macavity – The Mystery Cat (Poem)
  • Chapter-14 The Last Bargain (Poem)
  • Chapter-15 The School Boy (Poem)
  • Chapter-16 The Duck and the Kangaroo (Poem)
  • Chapter-17 When I Set Out For Lyonnesse (Poem)
  • Chapter-18 On the Grasshopper and Cricket (Poem)

It So Happened

  • Chapter-1 How the camel got his hump
  • Chapter- 2 Children at work
  • Chapter-3 The selfish giant
  • Chapter-4 The treasure within
  • Chapter-5 Princess September
  • Chapter-6 The fight
  • Chapter-7 The open window
  • Chapter-8 Jalebis
  • Chapter-9 The comet

NCERT Solutions for Class 8 English How the Camel got his Hump

Class –VIII

English (It So Happened)

How the Camel got his Hump

1: What tasks, do you think, were assigned to the dog and the ox?

Ans: The dog was assigned the task of fetching and carrying sticks, while the ox was assigned the task of ploughing.


NCERT Solutions for Class 8 English How the Camel got his Hump

2: Why did the camel live in the middle of the desert?

Ans: The camel lived in the middle of the desert because it did not want to work. It ate sticks, thorns, and prickles, and when anybody spoke to it, it said “Humph!” and nothing more.


3: What made the dog, the horse and the ox very angry?

Ans: The man told the dog, the horse and the ox that since the camel cannot work, he would leave it alone and the three of them would have to work double-time to make up for the work not done by the camel. This made the three of them very angry.


4: How did the Djinn know the horse was complaining against the camel?

Ans: The Djinn knew that the horse was complaining against the camel because he was the in charge of all deserts and knew about everything happening in relation to his deserts.


NCERT Solutions for Class 8 English How the Camel got his Hump

1: The camel was looking at his own reflection in the pool. What does it suggest to you about the camel?

Ans: The camel’s looking at his own reflection in the pool shows that he was proud of his appearance, especially his back. He liked admiring himself.


2: The camel said, “Humph” repeatedly. How did it affect him?

Ans: When the camel said “Humph!” repeatedly despite the Djinn’s warning, his back puffed up into a big hump.


3: What, according to the Djinn, was the use of the “humph”?

Ans: According to the Djinn, the hump was useful for storing his food and using it during continuous work for many days.


NCERT Solutions for Class 8 English How the Camel got his Hump

4: “…he has never yet learnt to behave”. In the light of this, what is the writer’s opinion about the camel?

Ans: According to the writer, the camel is still a very lazy animal that is unwilling to work. After he got the hump, the Djinn asked him to go out of the desert to help the other three animals. It seems that the camel still did not behave himself and worked lazily in the desert itself. It is for this reason that he was still unable to complete the pending work of those three missed days; and he continued carrying the hump and living in the desert.

NCERT solutions for Class 8 English

NCERT Solutions Class 8 English PDF (Download) Free from myCBSEguide app and myCBSEguide website. Ncert solution class 8 English includes text book solutions from Class 8 English Book . NCERT Solutions for CBSE Class 8 English have total 26 chapters. 8 English NCERT Solutions in PDF for free Download on our website. Ncert English class 8 solutions PDF and English ncert class 8 PDF solutions with latest modifications and as per the latest CBSE syllabus are only available in myCBSEguide.

CBSE app for Students

To download NCERT Solutions for class 8 Social Science, Computer Science, Home Science,Hindi ,English, Maths Science do check myCBSEguide app or website. myCBSEguide provides sample papers with solution, test papers for chapter-wise practice, NCERT solutions, NCERT Exemplar solutions, quick revision notes for ready reference, CBSE guess papers and CBSE important question papers. Sample Paper all are made available through the best app for CBSE students and myCBSEguide website.


http://mycbseguide.com/examin8/




Leave a Comment