NCERT Solutions for class 7 English Bringing Up Kari

myCBSEguide App

myCBSEguide App

CBSE, NCERT, JEE Main, NEET-UG, NDA, Exam Papers, Question Bank, NCERT Solutions, Exemplars, Revision Notes, Free Videos, MCQ Tests & more.

Install Now

 

NCERT Solutions for class 7 English Bringing Up Kari book solutions are available in PDF format for free download. These ncert book chapter wise questions and answers are very helpful for CBSE exam. CBSE recommends NCERT books and most of the questions in CBSE exam are asked from NCERT text books. Class 7 English chapter wise NCERT solution for English part 1 and English part 2 for all the chapters can be downloaded from our website and myCBSEguide mobile app for free

NCERT solutions for English Bringing Up Kari Download as PDF

NCERT Solutions for class 7 English Bringing Up Kari

NCERT Solutions for Class 7 English Chapter wise Solutions

Honeycomb

  1. Three Questions
  2. A Gift of Chapter
  3. Gopal and The Hilsa Fish
  4. The Ashes that made Trees Bloom
  5. Quality
  6. Expert Detectives
  7. The Invention of Vita – Wonk
  8. Fire Friend and foe
  9. A Bicycle in Good Repair
  10. The story of Cricket

An Alien Hand

  1. The Tiny Teacher
  2. Bringing Up Kari
  3. The Desert
  4. The Cop and the Anthem
  5. Golu Grows a Nose
  6. I Want Something in a Cage
  7. Chandni
  8. The Bear Story
  9. A Tiger in the House
  10. An Alien Hand

NCERT Solutions for class 7 English Bringing Up Kari

Answer the following questions.
1. The enclosure in which Kari lived had a thatched roof that lay on thick tree stumps. Examine the illustration of Kari’s pavilion on page 8 and say why it was built that way.

Ans: Kari’s pavilion was built of hatched roof that lay on thick tree stumps because it was very high and would not fall when Kari bump against the poles.


NCERT Solutions for class 7 English Bringing Up Kari

2. Did Kari enjoy his morning bath in the river? Give a reason for your answer.

Ans: Yes, Kari enjoys his morning bath in the river as he lay down on the sand bank and let his friend rub his back and also lie in the river water for a long time. He squeal with pleasure when water is rubbed down his back.


3. Finding good twigs for Kari took a long time. Why?

Ans: Finding good twigs for Kari took a long time because his friend had to climb all kinds of trees to get the most delicate and tender twigs. Also, if a twig is mutilated an elephant will not touch it. So, one had to be very sharp hatchet to cut down these twigs which took half an hour to sharpen it. It was not an easy job


NCERT Solutions for class 7 English Bringing Up Kari

4. Why did Kari push his friend into the stream?

Ans: Kari pushed his friend into the stream because a boy was lying flat on the bottom of the river. Kari wanted his friend to save the life of that boy, so he pushed his friend into the stream.


5. Kari was like a baby. What are the main points of comparison?

Ans: Kari was like a baby because he had to be trained to be good just like a baby. He had to be taught when to sit down, when to walk, when to go fast, and when to go slow. When he was naughty, he need to be scolded and if not, he will do more mischief.


NCERT Solutions for class 7 English Bringing Up Kari

6. Kari helped himself to all the bananas in the house without anyone noticing it. How did he do it?

Ans: Kari stole the bananas from the table near the window in the dining room. He put his trunk through the window very much like a snake and disappeared with all the bananas without any one noticing it.


7. Kari learnt the commands to sit and to walk. What were the instructions for each command?

Ans: When his friend pulled his ear and say ‘Dhat’, Kari sit down and when he pulled his trunk forward and say ‘Mali’, Kari walked.


NCERT Solutions for class 7 English Bringing Up Kari

8. What is “the master call”? Why is it the most important signal for an elephant to learn?

Ans: The master call is a strange hissing, howling sound, as if a snake and a tiger were fighting each other. It is the most important signal for an elephant because whenever master is in trouble, one master call will bring the elephant near him.

NCERT solutions for Class 7 English

NCERT Solutions Class 7 English PDF (Download) Free from myCBSEguide app and myCBSEguide website. Ncert solution class 7 English includes text book solutions from Class 7 English Book . NCERT Solutions for CBSE Class 7 English have total 29 chapters. 7 English NCERT Solutions in PDF for free Download on our website. Ncert English class 7 solutions PDF and English ncert class 7 PDF solutions with latest modifications and as per the latest CBSE syllabus are only available in myCBSEguide.

CBSE app for Students

To download NCERT Solutions for class 7 Social Science, Computer Science, Home Science,Hindi ,English, Maths Science do check myCBSEguide app or website. myCBSEguide provides sample papers with solution, test papers for chapter-wise practice, NCERT solutions, NCERT Exemplar solutions, quick revision notes for ready reference, CBSE guess papers and CBSE important question papers. Sample Paper all are made available through the best app for CBSE students and myCBSEguide website.


 

myCBSEguide App

Test Generator

Create question papers online with solution using our databank of 5,00,000+ questions and download as PDF with your own name & logo in minutes.

Create Now

 




2 thoughts on “NCERT Solutions for class 7 English Bringing Up Kari”

Leave a Comment