NCERT Solutions for Class 8 English The Fight

myCBSEguide App

myCBSEguide App

CBSE, NCERT, JEE Main, NEET-UG, NDA, Exam Papers, Question Bank, NCERT Solutions, Exemplars, Revision Notes, Free Videos, MCQ Tests & more.

Install Now

 

NCERT Solutions for Class 8 English The Fight book solutions are available in PDF format for free download. These ncert book chapter wise questions and answers are very helpful for CBSE exam. CBSE recommends NCERT books and most of the questions in CBSE exam are asked from NCERT text books. Class 9 English chapter wise NCERT solution for English part 1 and English part 2 for all the chapters can be downloaded from our website and myCBSEguide mobile app for free

NCERT solutions for Class 8 English The Fight Download as PDF

NCERT Solutions for Class 8 English The Fight

NCERT Solutions for Class 8 English Chapter wise Solutions

Honeydew

  • Chapter-1 The Best Christmas Present in the World
  • Chapter-2 The Tsunami
  • Chapter-3 Glimpses of the Past
  • Chapter-4 Bepin Choudahry’s Lapse of Memory
  • Chapter-5 The Summit Within
  • Chapter-6 This is Jody’s Fawn
  • Chapter-7 A Visit to Cambridge
  • Chapter-8 A Short Monsoon Diary
  • Chapter-9 The Great Stone Face-I
  • Chapter-10 The Great Stone Face- II
  • Chapter-11 The Ant and the Cricket ( Poem)
  • Chapter-12 Geography Lesson (Poem)
  • Chapter-13 Macavity – The Mystery Cat (Poem)
  • Chapter-14 The Last Bargain (Poem)
  • Chapter-15 The School Boy (Poem)
  • Chapter-16 The Duck and the Kangaroo (Poem)
  • Chapter-17 When I Set Out For Lyonnesse (Poem)
  • Chapter-18 On the Grasshopper and Cricket (Poem)

It So Happened

  • Chapter-1 How the camel got his hump
  • Chapter- 2 Children at work
  • Chapter-3 The selfish giant
  • Chapter-4 The treasure within
  • Chapter-5 Princess September
  • Chapter-6 The fight
  • Chapter-7 The open window
  • Chapter-8 Jalebis
  • Chapter-9 The comet

NCERT Solutions for Class 8 English The Fight

Class –VIII
English (It So Happened)
The Fight
Comprehension Check
Page No: 49

1:In what way is the forest pool different from the one which Ranji knewin the Rajputana desert?

Ans: The forest pool was clean, cold and inviting, whereas the Rajputana desert had sticky, muddy pools where buffaloes wallowed and women washed clothes.


NCERT Solutions for Class 8 English The Fight

2:The other boy asked Ranji to ‘explain’ himself.

(i) What did he expect Ranji to say?

(ii) Was he, in your opinion, right or wrong to ask this ?

Ans: (i) He expected Ranji to apologise to him and immediately leave the pool.

(ii) He was wrong to ask this  because the pool was in the forest. It was not his personal property.


3: Between Ranji and the other boy, who is trying to start a quarrel? Givea reason for your Ans.

Ans: Between Ranji and the other boy, the other boy was trying to start a quarrel. When Ranji saw him, he did not say anything. It was the otherboy who asked Ranji to explain himself. Ranji was prepared to be friendly, but was taken aback by the boy’s hostile tone. He even asked the boy to come and swim with him. However, the boy said that it was his pool, and started a fight by calling himself a ‘warrior’.


4:”Then we will have to continue the fight,” said the other.

(i) What made him say that?

(ii) Did the fight continue? If not, why not?

Ans: (i) When even after a lot of fighting Ranji refused to leave the pool, the other boy said that they would have to continue their fight.

(ii) No, the fight did not continue. After they decided to continue the fight, neither of them took the initiative. Then, the other boy said that they would continue the fight the next day if Ranji dared to come back to the pool.


NCERT Solutions for Class 8 English The Fight

1: What is it that Ranji finds difficult to explain at home?

Ans: At home, Ranji found it difficult to explain the cuts and bruises that showed on his face, legs and arms. It was difficult to hide the fact that he had been involved in a fight.


2: Ranji sees his adversary in the bazaar.

(i) What does he wish to do?

(ii) What does he actually do, and why?

Ans: (i) When Ranji saw his adversary in the bazaar, he wished to turn away and look elsewhere. Then, he wished to throw the lemonade bottle at his enemy.

(ii) He actually stood his ground and scowled at the other boy. He did not throw the lemonade bottle because he did not want to start a fight in the bazaar.


NCERT Solutions for Class 8 English The Fight

3:Ranji is not at all eager for a second fight. Why does he go back to the pool, then?

Ans: Ranji left home on the second day rather unwillingly. His body still pained again. Yet he could not refuse a challenge. To gain his respect, he had to defy his enemy. As long as he fought, he had a right to the pool in the forest.


NCERT Solutions for Class 8 English The Fight

4:Who was the better swimmer? How do you know it?

Ans: Ranji was the better swimmer. When the other boy made fun of him by saying that he would not be able to swim across the pool, Ranji dived straight into the water and surfaced at the other end in a flash. The boy was amazed at how well Ranji had dived, and later, at how he had swum underwater. He said that he did not know how to dive or swim underwater, and asked Ranji to teach him both.


7: Ranji’s superiority over the other boy is obvious in the following:

physical strength, good diving, his being a fighter, sense of humour, swimming under water, making a good point, willingness to help.

Underline the relevant phrases.

Ans: good diving, swimming under water and willingness to help.


NCERT Solutions for Class 8 English The Fight

8:What, according to you, makes the two adversaries turn into good friends in a matter of minutes? Explain it as you have understood it.

Ans: The two adversaries admired certain skills in each other, which they themselves lacked. When the other boy saw how well Ranji dived and swam underwater, he forgot about the fight and asked him to teach him these skills. Ranji’s willingness to help the other boy made their friendship possible. Noticing Ranji’s thin body, the other boy promised him that he would turn him into a wrestler like himself. As a result, in a matter of minutes, the adversaries turned into good friends.

NCERT solutions for Class 8 English

NCERT Solutions Class 8 English PDF (Download) Free from myCBSEguide app and myCBSEguide website. Ncert solution class 8 English includes text book solutions from Class 8 English Book . NCERT Solutions for CBSE Class 8 English have total 26 chapters. 8 English NCERT Solutions in PDF for free Download on our website. Ncert English class 8 solutions PDF and English ncert class 8 PDF solutions with latest modifications and as per the latest CBSE syllabus are only available in myCBSEguide.

CBSE app for Students

To download NCERT Solutions for class 8 Social Science, Computer Science, Home Science,Hindi ,English, Maths Science do check myCBSEguide app or website. myCBSEguide provides sample papers with solution, test papers for chapter-wise practice, NCERT solutions, NCERT Exemplar solutions, quick revision notes for ready reference, CBSE guess papers and CBSE important question papers. Sample Paper all are made available through the best app for CBSE students and myCBSEguide website.


http://mycbseguide.com/examin8/




Leave a Comment