NCERT Solutions for Class 5 English Teamwork

myCBSEguide App

myCBSEguide App

CBSE, NCERT, JEE Main, NEET-UG, NDA, Exam Papers, Question Bank, NCERT Solutions, Exemplars, Revision Notes, Free Videos, MCQ Tests & more.

Install Now

 

NCERT Solutions for Class 5 English Teamwork book solutions are available in PDF format for free download. These ncert book chapter wise questions and answers are very helpful for CBSE exam. CBSE recommends NCERT books and most of the questions in CBSE exam are asked from NCERT text books. Class 5 English chapter wise NCERT solution for English all the chapters can be downloaded from our website and myCBSEguide mobile app for free

NCERT solutions for Class 5 English Download as PDF

NCERT Solutions for Class 5 English Teamwork

NCERT Solutions for Class 5 English Chapter wise Solutions

Marigold

  • Chapter 01 Wonderful Waste
  • Chapter 02 Flying Together
  • Chapter 03 Robinson crusoe
  • Chapter 04 My Elder Brother
  • Chapter 05 Rip van Winkle
  • Chapter 06 Talkative Barber
  • Chapter 07 Gullivers Travels
  • Chapter 08 The Little Bully
  • Chapter 09 Around the World
  • Chapter 10 Who will be Ningthou

Poem

  • Poem 01 Ice Cream Man
  • Poem 02 Teamwork
  • Poem 03 My Shadow
  • Poem 04 Crying
  • Poem 05 The Lazy Frog
  • Poem 06 Class Discussion
  • Poem 07 Topsy Turvey Land
  • Poem 08 Nobodys Friend
  • Poem 09 Sing a Song of People
  • Poem 10 Malu Bhalu

NCERT Solutions for Class 5 English Teamwork

CHAPTER – 2 (POEM)
TEAMWORK
1. Do you like to work and play with others?

Ans. I like to work and play with other.


2. If nobody passes the ball in a basketball game, then you can’t.

Ans. Shoot.


3. In a relay race, if no one passes the baton, then

Ans. A relay race cannot go on.


NCERT Solutions for Class 5 English Teamwork

4. Name the team members needed for the following.

(a) To play cricket we need

Ans. Batsmen, bowlers, fielders, coaches.

(b) To make a film we need

Ans. Directors, actors, viewers.

(c) To run a good school we need

Ans. Principal, teachers, peon, students.

(d) To run a restaurant we need

Ans. Manager, cooks, waiters, customers, dinners.


5. Complete the sets of rhyming words.

Ans.

Words from the poem

Words from the words

team

Beam

plus

Bus

done

Gun

hoop

Loop

shoot

Root

goal

Soul

joy

toy


NCERT Solutions for Class 5 English Teamwork

6. Now form questions for the answers given in the speech bubbles.

(a) Why was the shoe lost?

Ans. The shoe was lost because of the nail.

(b) Why was the battle lost?

Ans. The battle was lost because there was no rider.

(c) Why was the kingdom lost?

Ans. The kingdom was lost because the battle could not be fought.


7. Now make three more questions and answers from the poem, Teamwork.

(a) Why was the rider lost?

Ans. The rider was lost for want of a horse.

(b) Why was the horse lost?

Ans. The horse was lost because of the shoe.

(c) Why was all lost?

Ans. All was lost for the want of a horse shoe nail.


NCERT Solutions for Class 5 English Teamwork

8. Look at the picture and answer the questions in the sentence, using the word clues given in the box.

 

(a) Who is laying the bricks?

Ans. A mason is laying the bricks.

(b) Who is holding the ladder?

Ans. A labourer is holding the ladder.

(c) Who is the man on the ladder?

Ans. An electrician is on the ladder.

(d) Who is making the door?

Ans. A carpenter is making the door.

(e) Who is painting the walls?

Ans. A painter is painting the walls.


9. Now make up a story about the picture. Give names to the people. Write the story showing the importance of teamwork.

Ans. My Grandmother was going to build a house. I wondered how the house would be made. My grandmother told me that it was teamwork. He asked a contractor, Mukesh, to build the house. Mukesh had a team of workers. His mason Lal Chand and a few labourers started to build walls. And plumber Mannu laid water pipes. Bhatia, electrician, did all the electric work. Ram Swaroop the carpenter, Ram Lochan fitted the door and window the painter did a wonderful work. I was surprised how with the teamwork the contractor finished all the work in short time.


NCERT Solutions for Class 5 English Teamwork

10. In group of five, discuss what you enjoy doing alone and what you like doing in a group.

Ans.

Thing I like doing alone

Things I like doing in a group

Reading a book

Playing games

Doing homework

Going for a picnic

Writing a poem

Going for a swim


11. In your family, what activities are done individually and as a group?

Ans. My mother decides what dishes to cook.

My father decides where to invest his money.

I decide what to study.

We decide where we shall go for a holiday.


12. In the puzzle find the words given in the column. Notice that these words are formed by joining the words. One is done for you. Find some more such words.

Ans.


NCERT Solutions for Class 5 English Teamwork

13. Let’s write a poem.

Ans. I have a kite but need a friend to fly it with.

I know a song but need someone to hear it,

I have a ball but need someone to catch it,

I know a joke but need someone to share it with.

I have a telephone but need someone to talk to.

I have a dream but need someone to joy it.

I have lost my way so need someone to.


14. Write the contractions for the following phrases.

Ans. (i) has not hasn’t

(ii) are not aren’t

(iii) have not haven’t

(iv) do not don’t


NCERT Solutions for Class 5 English Teamwork

15. Write the full forms for the following.

Ans. (i) weren’t were not

(ii) wasn’t was not

(iii) she’ll she will

(iv) who’s who is

NCERT solutions for Class 5 English Poem Chapter 2 Teamwork

NCERT Solutions Class 5 English PDF (Download) Free from myCBSEguide app and myCBSEguide website. Ncert solution class 5 English includes text book solutions from Class 5 English Book . NCERT Solutions for CBSE Class 5 English have total 20 chapters. 5 English NCERT Solutions in PDF for free Download on our website. Ncert English class 5 solutions PDF and English ncert class 5 PDF solutions with latest modifications and as per the latest CBSE syllabus are only available in myCBSEguide.

NCERT Solutions for English Class 3rd to 12th

CBSE app for Students

To download NCERT Solutions for class 5 Social Science, Computer Science, Home Science,Hindi ,English, Maths Science do check myCBSEguide app or website. myCBSEguide provides sample papers with solution, test papers for chapter-wise practice, NCERT solutions, NCERT Exemplar solutions, quick revision notes for ready reference, CBSE guess papers and CBSE important question papers. Sample Paper all are made available through the best app for CBSE students and myCBSEguide website.


 

myCBSEguide App

Test Generator

Create question papers online with solution using our databank of 5,00,000+ questions and download as PDF with your own name & logo in minutes.

Create Now

 




Leave a Comment