NCERT Solutions for Class 5 English Crying

myCBSEguide App

myCBSEguide App

CBSE, NCERT, JEE Main, NEET-UG, NDA, Exam Papers, Question Bank, NCERT Solutions, Exemplars, Revision Notes, Free Videos, MCQ Tests & more.

Install Now

 

NCERT Solutions for Class 5 English Crying book solutions are available in PDF format for free download. These ncert book chapter wise questions and answers are very helpful for CBSE exam. CBSE recommends NCERT books and most of the questions in CBSE exam are asked from NCERT text books. Class 5 English chapter wise NCERT solution for English all the chapters can be downloaded from our website and myCBSEguide mobile app for free

NCERT solutions for Class 5 English Download as PDF

NCERT Solutions for Class 5 English Crying

NCERT Solutions for Class 5 English Chapter wise Solutions

Marigold

  • Chapter 01 Wonderful Waste
  • Chapter 02 Flying Together
  • Chapter 03 Robinson crusoe
  • Chapter 04 My Elder Brother
  • Chapter 05 Rip van Winkle
  • Chapter 06 Talkative Barber
  • Chapter 07 Gullivers Travels
  • Chapter 08 The Little Bully
  • Chapter 09 Around the World
  • Chapter 10 Who will be Ningthou

Poem

  • Poem 01 Ice Cream Man
  • Poem 02 Teamwork
  • Poem 03 My Shadow
  • Poem 04 Crying
  • Poem 05 The Lazy Frog
  • Poem 06 Class Discussion
  • Poem 07 Topsy Turvey Land
  • Poem 08 Nobodys Friend
  • Poem 09 Sing a Song of People
  • Poem 10 Malu Bhalu

NCERT Solutions for Class 5 English Crying

CHAPTER – 4 (POEM)
CRYING
1. According to the poet, should you cry a little or should you cry a lot?

Ans. According to the poet, we should cry a lot.


2. What can you do after crying a lot.

Ans. We can go park with our friends.


3. Read the first two lines of the poem. What is the mood.

Happy? Sad? Angry? Jealous? Upset?

Ans. Sad?


NCERT Solutions for Class 5 English Crying

4. In the first few lines the mood of the poet has changed. What is it now?

Very happy, angry, cheerful, sad, jealous

Ans. Very happy.


5. Are these sentences right or wrong?

(a) The poet says you must not cry much.

Ans. Wrong.

(b) The poet says that you should cry till your pillow is soaked.

Ans. Right.

(c) The poet says that after crying you should open the window and laugh so that people will see that you are happy.

Ans. Right.

(d) The poet says that you should open the window and show people that you are crying.

Ans. Wrong.


NCERT Solutions for Class 5 English Crying

6. Where do you cry? What are the things that make you cry?

Ans. I cry a lonely place. I cry when I am hurt.


7. Can you cry when you are happy?

Ans. Yes, sometimes I can cry when I am very happy.


NCERT Solutions for Class 5 English Crying

8. Which are the things that make you happy? In what ways do you show your happiness?

Ans. I feel happy when I get what I desire at such situation. I laugh and get excited about my happiness.


9. Fill in the blanks with the exact feeling word.

(a) The tourists were ____ to see the beautiful Taj Mahal. (amazed, shocked, worried)

Ans. Amazed.

(b) The lights went out suddenly. I was alone and ____. (worried, shocked, worried)

Ans. Frightened.

(c) He has been ill for a long time and his parent were ____. (unhappy, worried, angry).

Ans. Worried.

(d) The shopkeeper was ____ when he saw his safe wide open with all his safe wide open with all his money missing. (unhappy, shocked, angry).

Ans. Shocked.


NCERT Solutions for Class 5 English Crying

10. Narrate an incident when you have experienced happiness, excitement, surprise. You can use the following clues.

With whom… When did it happen…

Why… Where…

Ans. Last year I went to Zoo with my parents. There was very exciting situation when I was in the rope way. At that time, I was very happy and frightened. I enjoyed it very much. I cannot forget this incident.

NCERT solutions for Class 5 English Poem Chapter 4 Crying

NCERT Solutions Class 5 English PDF (Download) Free from myCBSEguide app and myCBSEguide website. Ncert solution class 5 English includes text book solutions from Class 5 English Book . NCERT Solutions for CBSE Class 5 English have total 20 chapters. 5 English NCERT Solutions in PDF for free Download on our website. Ncert English class 5 solutions PDF and English ncert class 5 PDF solutions with latest modifications and as per the latest CBSE syllabus are only available in myCBSEguide.

NCERT Solutions for English Class 3rd to 12th

CBSE app for Students

To download NCERT Solutions for class 5 Social Science, Computer Science, Home Science,Hindi ,English, Maths Science do check myCBSEguide app or website. myCBSEguide provides sample papers with solution, test papers for chapter-wise practice, NCERT solutions, NCERT Exemplar solutions, quick revision notes for ready reference, CBSE guess papers and CBSE important question papers. Sample Paper all are made available through the best app for CBSE students and myCBSEguide website.


 

myCBSEguide App

Test Generator

Create question papers online with solution using our databank of 5,00,000+ questions and download as PDF with your own name & logo in minutes.

Create Now

 




6 thoughts on “NCERT Solutions for Class 5 English Crying”

Leave a Comment