NCERT Solutions for Class 3 EVS The Story of food

myCBSEguide App

myCBSEguide App

CBSE, NCERT, JEE Main, NEET-UG, NDA, Exam Papers, Question Bank, NCERT Solutions, Exemplars, Revision Notes, Free Videos, MCQ Tests & more.

Install Now

 

NCERT Solutions for Class 3 EVS The Story of food book solutions are available in PDF format for free download. These ncert book chapter wise questions and answers are very helpful for CBSE exam. CBSE recommends NCERT books and most of the questions in CBSE exam are asked from NCERT text books. Class 3 EVS chapter wise NCERT solution for Science Book all the chapters can be downloaded from our website and myCBSEguide mobile app for free.

NCERT solutions for Class 3 EVS Download as PDF

Class 3 EVS The Story of food

NCERT Class 3 EVS Chapter wise Solutions

  • Chapter 1: Poonams Day out
  • Chapter 2: The plant fairy
  • Chapter 3: Water O Water
  • Chapter 4: Our First School
  • Chapter 5: Chhotus House
  • Chapter 6: Foods we eat
  • Chapter 7: Saying without speaking
  • Chapter 8: Flying High
  • Chapter 9: Its Raining
  • Chapter 10: What is cooking
  • Chapter 11: From here to there
  • Chapter 12: Work we do
  • Chapter 13: Sharing our feelings
  • Chapter 14: The Story of food
  • Chapter 15: Making Pots
  • Chapter 16: Games we play
  • Chapter 17: Here comes a letter
  • Chapter 18: A House like this
  • Chapter 19: Our Friends Animals
  • Chapter 20: Drop by Drop
  • Chapter 21: Families can be Different
  • Chapter 22: Left Right
  • Chapter 23: A Beautiful Cloth
  • Chapter 24: Web of Life

NCERT Solutions for Class 3 EVS The Story of food

CHAPTER -14 Class 3 EVS The Story of food

1. What kind of work are people doing in both the families?

Ans.

Venu’s family

Rani’s family

1. Mother is cooking food and father is cleaning the floor.

Mother is alone is cooking food.

2. Mother, father and Venu are eating food.

Rani is serving food to her father and brother.

3. Venu’s mother and father are reading newspaper and Venu is driving bicycle.

Rani and her mother are


2. Do all the people in your family eat together? If not, why?

Ans. No. Each member have different works.


3. Who eats last in the family.

Ans. Mother.


4. Who does not help in cooking food in the family and why?

Ans. Myself and my father. I read books and my father releases.


5. In the table, some of the work done in the house has been mentioned. Find out who does them in your house and who does them in your friend’s house. You can add some other work to the list also.

Ans.

Work

Who does the work

 

In your house

In your friend’s house

Cooking food

Mother

Mother

Buying things from the market

Mother and

Father

Mother and Father

Sweeping

Mother

Mother and Sister

Cleaning the utensils

Mother

Sister

Filling water

Self

Father

Reading

Father and Self

Father and Friend

Playing

Self

Friend


6. Who does more work in the house?

Ans. Your house mother. Your friend’s house mother.


7. Where does what we eat come from? The names of some food items are given below. Add some more in the list.

Ans. Honey Turmeric Fish Rice

Corn Milk Lemon Cabbage

Egg Meat Banana Cheese

Tomato Onion Apple Curd


8. When you are sick, do you take any medicine which we get from plants? What do you take when you:

Ans. Get hurt: We take turmeric with milk.

Have a stomach ache: We take saunth and ajwain with water.

Have cough and cold: Have tulsi, ginger, laung etc.

Have a toothache: We apply clove oil on the teeth.

NCERT solutions for Class 3 EVS  Chapter 14 EVS The Story of food

NCERT Solutions Class 3 EVS The Story of food PDF (Download) Free from myCBSEguide app and myCBSEguide website. Ncert solution class 3 EVS includes text book solutions for CBSE Class 3 EVS have total 24 chapters. 3 EVS NCERT Solutions in PDF for free Download on our website. Ncert EVS class 3 solutions PDF Science ncert class 3 PDF solutions with latest modifications and as per the latest CBSE syllabus are only available in myCBSEguide.

NCERT Solutions for Science Class 3rd to 12th

CBSE app for Class 3

To download NCERT Solutions for class 3 EVS, Hindi ,English, Maths do check myCBSEguide app or website. myCBSEguide provides sample papers with solution, test papers for chapter-wise practice, NCERT solutions, NCERT Exemplar solutions, quick revision notes for ready reference, CBSE guess papers and CBSE important question papers. Sample Paper all are made available through the best app for CBSE students and myCBSEguide website.


 

myCBSEguide App

Test Generator

Create question papers online with solution using our databank of 5,00,000+ questions and download as PDF with your own name & logo in minutes.

Create Now

 




3 thoughts on “NCERT Solutions for Class 3 EVS The Story of food”

  1. but i have a quetion of this chapter quetion is what is the diffrence in veni’s family and rani’s family

Leave a Comment