NCERT Solutions for Class 3 EVS Games we play

myCBSEguide App

myCBSEguide App

CBSE, NCERT, JEE Main, NEET-UG, NDA, Exam Papers, Question Bank, NCERT Solutions, Exemplars, Revision Notes, Free Videos, MCQ Tests & more.

Install Now

 

NCERT Solutions for Class 3 EVS Games we play book solutions are available in PDF format for free download. These ncert book chapter wise questions and answers are very helpful for CBSE exam. CBSE recommends NCERT books and most of the questions in CBSE exam are asked from NCERT text books. Class 3 EVS chapter wise NCERT solution for Science Book all the chapters can be downloaded from our website and myCBSEguide mobile app for free.

NCERT solutions for Class 3 EVS Download as PDF

Class 3 EVS Games we play

NCERT Class 3 EVS Chapter wise Solutions

  • Chapter 1: Poonams Day out
  • Chapter 2: The plant fairy
  • Chapter 3: Water O Water
  • Chapter 4: Our First School
  • Chapter 5: Chhotus House
  • Chapter 6: Foods we eat
  • Chapter 7: Saying without speaking
  • Chapter 8: Flying High
  • Chapter 9: Its Raining
  • Chapter 10: What is cooking
  • Chapter 11: From here to there
  • Chapter 12: Work we do
  • Chapter 13: Sharing our feelings
  • Chapter 14: The Story of food
  • Chapter 15: Making Pots
  • Chapter 16: Games we play
  • Chapter 17: Here comes a letter
  • Chapter 18: A House like this
  • Chapter 19: Our Friends Animals
  • Chapter 20: Drop by Drop
  • Chapter 21: Families can be Different
  • Chapter 22: Left Right
  • Chapter 23: A Beautiful Cloth
  • Chapter 24: Web of Life

NCERT Solutions for Class 3 EVS Games we play

CHAPTER -16 Class 3 EVS Games we play

1. Write the names of all the games mentioned in the lesson in the table below. Make a in front of those games played indoors. Against the outdoor games make a . Don’t forget to write the number of players needed for the game. If some other things are also needed to play the game, then write their names as well.

Ans.

Name of the games mentioned in the lesson

/

Number of players

Things needed

Stapoo

2

Stapoo and chalk

Langdi-Taang

5-6

Hide and Seek

2-5

Seven Tiles

4

Stones

2

5 small stones

Wrestling

2

Court

Gilli-danda

2

Gilli and Danda

Kabaddi

14

Court

Marbles

2

Marbles

Kite

1

Kite, thread

Chess

2

Chess board, chess keys

House-house

10

Doli, toys

Carrom

4

Carrom board, keys

Ludo

4

Ludo board, Ludo  button


2. Do you play some games with your family members? Which games and with whom?

Ans.

Family member

Name of the game

Sister

Ludo

Mother

Ludo

Father

Ludo


3. How many games do you know which we play with a ball? Write their names.

Ans. Cricket, Hockey, Table tennis, Lawn tennis, Football.


4. Have you heard of Sania Mirza? She also plays a ball game. Find out which one and write’s its name.

Ans. Yes, Sania Mirza plays lawn tennis.


5. Which game do you most like the most?

Ans. Cricket.


6. Find out from the elders in your family or in the neighbourhood: Which games did they play when they were children?

Ans. When the elders in my family were children they used to play – Gilli-danda, Ludo, Football, Hide and Seek etc.


7. Match the riddles with the pictures. Write the name of the game in the given space.

Ans. If you land on a snake, do not frown. In this game you go up and down Snake and Ladder.

It has no wings but it can fly, High high up in the sky Kite.

Fours and sixes if you can get. A century is sure I can bet Cricket.

Small and coloured are these glass balls, to win the game you have to aim with them all

Marbles.

On the board are squares black and white. There’s the king, the queen and the knight Chess.

King, queen, ace and jack fifty-two of them make a pack Cards.


8. Besides playing, what else do you do?

Ans. Reading, go to School, Watching TV, help mother in work, Dancing and Writing.

NCERT solutions for Class 3 EVS  Chapter 16 Games we play

NCERT Solutions Class 3 EVS Games we play PDF (Download) Free from myCBSEguide app and myCBSEguide website. Ncert solution class 3 EVS includes text book solutions for CBSE Class 3 EVS have total 24 chapters. 3 EVS NCERT Solutions in PDF for free Download on our website. Ncert EVS class 3 solutions PDF Science ncert class 3 PDF solutions with latest modifications and as per the latest CBSE syllabus are only available in myCBSEguide.

NCERT Solutions for Science Class 3rd to 12th

CBSE app for Class 3

To download NCERT Solutions for class 3 EVS, Hindi ,English, Maths do check myCBSEguide app or website. myCBSEguide provides sample papers with solution, test papers for chapter-wise practice, NCERT solutions, NCERT Exemplar solutions, quick revision notes for ready reference, CBSE guess papers and CBSE important question papers. Sample Paper all are made available through the best app for CBSE students and myCBSEguide website.


http://mycbseguide.com/examin8/




2 thoughts on “NCERT Solutions for Class 3 EVS Games we play”

Leave a Comment