NCERT Solutions for Class 3 English Trains

myCBSEguide App

myCBSEguide App

CBSE, NCERT, JEE Main, NEET-UG, NDA, Exam Papers, Question Bank, NCERT Solutions, Exemplars, Revision Notes, Free Videos, MCQ Tests & more.

Install Now

 

NCERT Solutions for Class 3 English Trains book solutions are available in PDF format for free download. These ncert book chapter wise questions and answers are very helpful for CBSE exam. CBSE recommends NCERT books and most of the questions in CBSE exam are asked from NCERT text books. Class 3 English chapter wise NCERT solution for English all the chapters can be downloaded from our website and myCBSEguide mobile app for free.

NCERT solutions for Class 3 English Download as PDF

Class 3 English Trains

NCERT Class 3 English Chapter wise Solutions

ENGLISH

  • 01 Magic Garden
  • 02 Nina and the baby Sparrows
  • 03 The Enormous trip
  • 04 A little Fish story
  • 05 The yellow Butterfly
  • 06 The story of the road
  • 07 Little Tiger Big Tiger
  • 08 My Silly Sister
  • 09 He is my Brother
  • 10 Ship of the Desert

POEM

  • 01 Good Morning
  • 02 Bird Talk
  • 03 Little by Little
  • 04 Sea Song
  • 05 The Balloon man
  • 06 Trains
  • 07 Puppy and I
  • 08 Whats in the Mailbox
  • 09 Dont Tell
  • 10 How creature move

NCERT Solutions for Class 3 English Trains

CHAPTER -6 (POEM) Class 3 English Trains

1. Where do the trains run?

Ans. The trains run over the mountains, plains and rivers.


2. What are the “precious loads” that they carry?

Ans. They carry important papers, luggages and gold, silver etc. which are very precious.


3. When do the trains run?

Ans. The trains run after carrying passengers, mails and precious loads.


4. What is Dusk and Dawn?

Ans. Dusk: The darker stage of twilight.

Dawn: Break of Day.


5. Do you enjoy train rides?

Ans. Yes, I enjoy train rides very much.


6. If you had to travel over a long distance, how would you like to go and why?

Ans. I would like to go by train. This is because it is a comfortable means of transportation. This has sleeping arrangements and toilet facility that are essential for travelling over a long distance.


7. If you had to spend the night on a train, what would you need to take with you. Draw and name the things you would need in this suitcase.

Ans. (i) Food

(ii) Bedsheet

(iii) Pillow

(iv) Tooth-Brush

(v) Tooth-paste

(vi) Tongue-cleaner


8. Describe an interesting train or bus journey you have taken, or would like to take. Write four sentences about your journey. You can use some of the following words or phrases.

Many people, crowded tea stalls, stations/bus station, river, window, big and small trees, seat, hills, ticket, loud whistle

Ans. (i) I went to the railway station with my father to go a hill station.

(ii) My father took the tickets from the ticket window.

(iii) From the window, I saw hills, big and small trees and river.

(iv) I also saw crowded tea stalls and many people on the stations.

(v) The trains whistled loudly if someone come in between the tracks.


9. Sort out these different means of transport into correct groups.

Bus, Car, Aeroplane, Ship, Boat, Train, Bicycle, Helicopter, Truck, Steamer.

Ans.

Land

Air

Water

Bus

Aeroplane

Ship

Car

Helicopter

Boat

Train

Steamer

Bicycle

Yatch

Truck


10. Complete these sentences.

Ans. (i) Give me some food to eat.

(ii) Play with me.

(iii) Swim across the river.

(iv) Let’s get on the train.


11. Say aloud:

Ans. (i) Mail

(ii) Fail

(iii) Dawn

(iv) On

(v) Plains

(vi) Trains

NCERT solutions for Class 3 English poem Chapter 6 Trains

NCERT Solutions Class 3 English Trains PDF (Download) Free from myCBSEguide app and myCBSEguide website. Ncert solution class 3 English includes text book solutions from Class 3 English Book . NCERT Solutions for CBSE Class 3 English have total 20 chapters. 3 English NCERT Solutions in PDF for free Download on our website. Ncert English class 3 solutions PDF and English ncert class 3 PDF solutions with latest modifications and as per the latest CBSE syllabus are only available in myCBSEguide.

NCERT Solutions for English Class 3rd to 12th

CBSE app for Students

To download NCERT Solutions for class 3 EVS, Hindi ,English, Maths do check myCBSEguide app or website. myCBSEguide provides sample papers with solution, test papers for chapter-wise practice, NCERT solutions, NCERT Exemplar solutions, quick revision notes for ready reference, CBSE guess papers and CBSE important question papers. Sample Paper all are made available through the best app for CBSE students and myCBSEguide website.


http://mycbseguide.com/examin8/




1 thought on “NCERT Solutions for Class 3 English Trains”

Leave a Comment