NCERT Solutions for Class 3 English Bird Talk

myCBSEguide App

myCBSEguide App

CBSE New Sample Papers 2021

CBSE Board Exam Papers, Question Bank, NCERT Solutions, NCERT Exemplars, Revison Notes, Free Videos, CBSE Papers, MCQ Tests & more.

Download Now

 

NCERT Solutions for Class 3 English Bird Talk book solutions are available in PDF format for free download. These ncert book chapter wise questions and answers are very helpful for CBSE exam. CBSE recommends NCERT books and most of the questions in CBSE exam are asked from NCERT text books. Class 3 English chapter wise NCERT solution for English all the chapters can be downloaded from our website and myCBSEguide mobile app for free.

NCERT solutions for Class 3 English Download as PDF

Class 3 English Bird Talk

NCERT Class 3 English Chapter wise Solutions

ENGLISH

  • 01 Magic Garden
  • 02 Nina and the baby Sparrows
  • 03 The Enormous trip
  • 04 A little Fish story
  • 05 The yellow Butterfly
  • 06 The story of the road
  • 07 Little Tiger Big Tiger
  • 08 My Silly Sister
  • 09 He is my Brother
  • 10 Ship of the Desert

POEM

  • 01 Good Morning
  • 02 Bird Talk
  • 03 Little by Little
  • 04 Sea Song
  • 05 The Balloon man
  • 06 Trains
  • 07 Puppy and I
  • 08 Whats in the Mailbox
  • 09 Dont Tell
  • 10 How creature move

NCERT Solutions for Class 3 English Bird Talk

CHAPTER -2 (POEM) Class 3 English Bird Talk

1. Name the two birds in the poem.

Ans. The two birds in the poem are robin and jay.


2. What are the three things that people can’t do?

Ans. The people can’t grow wings, eat beetles, or sit on wires and other things.


3. What do birds thinks of people?

Ans. Birds think people are so funny.


4. Imagine what two elephants would say to each other about people. Let them talk about.

 

(a) What people look like?

Ans. Elephant 1: Look at that man’s nose.

Elephant 2: See how small it is!

(b) What they eat?

Ans. Elephant 1: Do you know what they eat?

Elephant 2: I don’t know, It’s strange they don’t eat grass, bamboo.

(c) How they walk?

Ans. Elephant 1: Look how those men are walking.

Elephant 2: Yes, they can’t walk on four legs.


5. Let’s find two things which you can do and the birds can’t do. Tell the class.

Ans. (i) We can read books and write but birds can’t.

(ii) We can drive cars and scooters but birds can’t.


6. Listen to the sounds of the birds. Make a list of these words.

For example: Chirp, Chirp, Chirp: Sparrow.

Ans. Koo, Koo, Koo: Koel.

Caw, Caw, Caw: Crow.


7. Now write four sentences on birds using the following words. Nest, water, chirp, fly, sky, wings.

Ans. (i) Birds make their nest on the trees.

(ii) Birds have wings to fly in the sky.

(iii) Birds make a sound – chirp, chirp.

(iv) Birds drink water with their beak.


8. Write words that rhyme with the words given below. The first one has been done for you.

Grow Know Throw

Ans. Day Bay Gay

Think Brink Pink

Funny Bunny Money

Eat Greet Meet

Sing Wing King


9. Say aloud:

Ans. (i) Think

(ii) Thin

(iii) Three

(iv) This

(v) That

NCERT solutions for Class 3 English poem Chapter 2 Bird Talk

NCERT Solutions Class 3 English Bird Talk PDF (Download) Free from myCBSEguide app and myCBSEguide website. Ncert solution class 3 English includes text book solutions from Class 3 English Book . NCERT Solutions for CBSE Class 3 English have total 20 chapters. 3 English NCERT Solutions in PDF for free Download on our website. Ncert English class 3 solutions PDF and English ncert class 3 PDF solutions with latest modifications and as per the latest CBSE syllabus are only available in myCBSEguide.

NCERT Solutions for English Class 3rd to 12th

CBSE app for Students

To download NCERT Solutions for class 3 EVS, Hindi ,English, Maths do check myCBSEguide app or website. myCBSEguide provides sample papers with solution, test papers for chapter-wise practice, NCERT solutions, NCERT Exemplar solutions, quick revision notes for ready reference, CBSE guess papers and CBSE important question papers. Sample Paper all are made available through the best app for CBSE students and myCBSEguide website.





Leave a Comment