Homework Help > CBSE Class 05
Ask questions which are clear, concise and easy to understand.
Subtract
9 years 4 months5 years 6 months

Answers:

Years Months
9 4
 5 6

8 16 [Taking 1 year as carry, that means 12 months, therefore, 12 + 4 = 16 months)
 5 6

3 10

Ans: 3 years 10 months
Thanks (0) 
Ans. 3 years 10 months
Thanks (1)
What are the featufeatures of bird that help them to fly

Answers:

There are several features of birds that help them to fly
 They have hollow bones .
 They have wings that help them to fly .
 They have a streamlined body that makes them light weight and make them fly in the air .
 They have powerful muscles .
Thanks (0) 
Ans. Flying birds have:
 lightweight, smooth feathers, this reduces the forces of weight and drag
 A Beak: instead of heavy, bony jaws and teeth, this reduces the force of weight
 an enlarged breastbone called a sternum for flight muscle attachment – this helps with the force of thrust
 Light Bones : a bird’s bones are basically hollow with air sacs and thin, tiny cross pieces to make bones stronger, this reduces the force of weight
 A rigid skeleton to provide firm attachments for powerful flight muscles, this helps with the force of thrust
 A streamlined body : this helps reduce the force of drag
 Wings: these enable the force of lift.
Thanks (1)
What is dairy writing

Answers:

Ans. A diary entry is a section of writing that has been organized by date. The entries within your diary are how you organize the thoughts, feelings and opinions you are pouring into it. They break up your diary into smaller pieces. Think of them like chapters of a book. They can be as short or as long as you want.
Thanks (0)
16kg650cm+2kg 720g

Answers:

16 kg 650 g + 2 kg 720 g
= 19 kg + 370 g
Thanks (0)
What is a complex machine ?

Answers:

Ans. A complex machine is a combination of two or more simple machines that work together, such as when a lever and a wheel and axle are combined to form a cart.
Thanks (0)
In a class there are 13 students in house A, 10 in house B, 12 in house C and 10 in house D. What percentage of students are there in house C?

Answers:

Total students = 13 + 10 + 12 + 10 = 45
Percent of students in house C = (Part / Whole) x 100
= (No. of students/Total Students) × 100
= (12/45) × 100
= 26.67%
Thanks (1)
cost price of 1 orange=15
selling price of 208 oranges=?

Answers:
What are stimuli

Answers:

a stimulus (plural stimuli) is a detectable change in the internal or external <a href="https://en.wikipedia.org/wiki/Environment_(systems)" title="Environment (systems)">environment</a>.
Thanks (0)
What is the time 3hours 50 minutes before 1:45 am

Answers:

See 1 hour before 1:45 a.m. will be 12:45 a.m.
Another hour before it will be 11:45 p.m.
Again, one hour before it will be 10:45 p.m.
Now, 45 minutes before it will be 10 p.m.
and now just go 5 minutes before it will be 9:55 p.m.
Thanks (0)
why do we need centre of gravity ?

Answers:

The centre of gravity is important for balancing of any object
Thanks (0) 
Ans. The center of gravity is important for the stability of any structure.
Thanks (0) 
for keep balance in thing if centre gravity is not present then we cannot even write also
Thanks (0)
In a parking lot,0.624 of the 125 vehicals were motorcycle and the rest were cars .how many cars were there?

Answers:

Ans. Total Vehicle = 125
Part of Motorcycle = 0.624
Total Motorcycle = $0.624\times 125=78$
Total Cars = $12578=47$Thanks (0) 
Calculate bikes by multiplying .624 with 125, youll get 78
Then subtract it from 125 youll get the no. Of cars that is 47
Thanks (0)
Two buses start from the same bus stand at 8 a.m. one travels at 40 km/h and other at 50 km/h. The second bus reaches the next stop at 10 a.m. How much later will the first bus arrive?

Answers:

Ans. Time taken by 2nd bus = 2 hours
speed of 2nd bus = 50km/h
total distance = speed × time
Total distance = 50 × 2 = 100 km
speed of first bus = 40km/h
Time taken to reach = distance/speed
=> 100/40 = 5/2 h = 2 hours 30 minutes
So first bus 'll reach at 10:30 am
Thanks (1)
A train travels 156 kilometres in 3 hours. Find its speed.

Answers:

Given : Distance = 156 km
Time = 3 hrs
Speed = Distance / Time
= 156/3
= 52 km/hr
Thanks (0) 
Ans. Distance = 156 I'm
Time = 3 hours
Speed = distance/time = 156/3 = 51km/h
Thanks (1)
Why prairie is known as wheat basket of the world

Answers:

Ans. The prairies are flat and very fertile, with rich black soil. Flat land is good for farming. The fertile prairie areas are intensity cultivated. Farmers produce enough wheat for the country and also for exporting. This is why prairies is called the wheat basket of the world.
<nav id="articleCategories"> </nav>Thanks (0) 
The climate of prairie is the most suitable for the cultivation of wheat. Therefore the wheat production is very large here. Therefore, only USA exports the wheat mostly. Therefore, the prairie is known as Wheat Basket of the world.
Thanks (0)
What are the different objects that can be used for creating movie maker presentation?

Answers:
Notice lost and found

Answers:

School Name
NOTICE
January 14, 2017
LOST ENGLISH TEXTBOOK
An English textbook was lost in the classroom on 11^{th} January, i.e. Thursday. It is a hardbound book of class V published by Raman Publishers. If found, please return it to the undersigned. A suitable reward is promised.
Sign Name
Class
Thanks (1)
A rectangular tank is 48 cm long 35 cm wide and 40 cm height.It is 1/5 of its height.Water flows at the rate of 1.8 litre/minute.How much water is in the tank after 6 minutes.Give in litres.

Answers:

Given : Length of Tank = 48cm
Width of Tank = 35m
Height of Tank = 40 cm
1/5 of Height = 40*1/5 = 8cm
Volume of Tank = 48*35*8 = 13440 cm^{3}
We Know 1L = 1000 cm^{3}
Volume of Tank in Liter = 13.44L
A) If the water is flowing into the tank then,
rate of flow = 1.8L/m
total time = 6m
total volume = 1.8 * 6 = 10.8L
then Water in tank after 6 minuters = 13.44 + 10.8 = 24.24L
B) If the water is flowing out from the tank then,
Water in Tank after 6 minutes = 13.44  10.8 = 2.64L
Thanks (1)
what is the wheight of our brain??

Answers:

Weight of the brain of an adult male is
385gms.
Weight of the brain of an adult female is
265gms.
Thanks (0) 
trtyrtyrtyrtyty
Thanks (0) 
1.4 kg
Thanks (0)
how should we make fractions into simplest form

Answers:

Take HCF of numerator and denominator. Then divide both numerator and denominator by HCF. You will get simplest form of a fraction.
Ex. 85/119
HCF of 85 and 119 is 17.
Now, (85/17)/(119/17)
= 5/7
Thanks (0)
You wake up one morning and found a land of warf discribe your experience on 5 sentence

Answers:
five activities we blow air for cooling and warming

Answers:

When we blow to cool hot things:
A cup of tea
Hot food
When we blow to warm cool things:
Our hands in winter
A piece of cloth
Thanks (0)
United we stand speech for 1minute in a attractive manner

Answers:

United We Stand Divided We Fall
Unity is strength. A united group of people can always achieve more things than a single man. That is the reason groups are formed in many fields. In ancient times, man used to live alone. He traveled alone and hunted single handedly. But soon he realized that if he joins hands with his fellow men, he can face many of the common dangers. Thus villages were formed which in turn developed into towns, cities and countries. In modern times also groups are formed in all fields and walks of life. We have realized that by forming unions, we can demand and achieve things in a stronger way than by standing alone. There is the story of a rich old man who had tensions. But they always quarreled with one another. The old man knew that if he died, his wealth would be squandered by the quarrelling sons. So he called them to his side and showed a bundle of ten sticks. He asked each one of them to break it into two. But however they tried, none could break the bundle. Then he untied the bundle and gave them each a stick asking them to break it, which they did easily. Thus the sons realized their foolishness and began to live in harmony.
Thanks (0)
how did sadaki realize that there somewere wrong with her?

Answers:
who is sadako

Answers:

Sadako sasaki was a Japanese girl living in Hiroshima.she was 2 years old when atomic bomb was dropped in Japan.
Thanks (0)
something told the wild geese, it was time to go
a. why does the word 'something' refer to in these lines?

Answers:
how many envelope measuring 10cm by 6cm can be made from a big envelope measuring 50cm by 80 cm

Answers:

Area of bigger envelope is 50cm * 80 cm= 4000cm^2
Area of small envelope is 10cm* 6cm= 60cm^2
So number of envelopes= Area of bigger envelope/ area of small envelope
= 4000/60= 66.6 = 66 (approx)
Thanks (0) 
No. of envelopes = Area of bigger envelope/Area of smaller envelope
= 50 x 80 / 10 x 6
= 66 (appox.)
Thanks (0)