﻿

Ask questions which are clear, concise and easy to understand.

there is captain who bring her 40  soilders .3 position  person is dying  so on which position the captain will stand and do not die

Posted by Mahi Agarwal (Jul 17, 2017 4:12 p.m.) (Question ID: 6710)

In a dance contest on TV ,Doel's team got 9.8 points from the audience , 9.0 points from the judges and 9.6 points from the TV viewers. What was the team's total score ?

Posted by Soumi Sarkar (Jul 09, 2017 10:37 a.m.) (Question ID: 6500)

• points from the audience =  9.8

points from the judges =  9.0

pointsfrom the TV viewers = 9.6

Total score of team = 9.8+9.0+9.6= 28.4

Answered by Payal Singh (Jul 09, 2017 2:19 p.m.)
Thanks (0)

Piece of 90 cm lenght have to be cut off from a 226 m long wire . How many such probable pieces can be cut off?

Posted by Lalita Singh (Jun 27, 2017 4:55 p.m.) (Question ID: 6210)

• 1m    =100cm

226m  = 22600cm

No. of pieces = 22600/90

= 251 pieces (approx.)

Answered by Renu Gandhi (Jun 27, 2017 7:16 p.m.)
Thanks (0)

Find the greatest number of 5 digits exactly divisible by 2,4,6,8,10.

Posted by Manoranjan Mishra (Jun 15, 2017 5:54 p.m.) (Question ID: 5922)

• Find LCM of given number

2 = 2*1

4= 2*2

6= 2*3

8 = 2*2*2

10 = 2*5

LCM = 2*2*2*3*5 = 120

Greatest number of 5 digit = 99999

Divide it by 120

We get remainder 39

So 99999-39 = 99960 is the largest number that can be divided by 2,4,6,8,10

Answered by Payal Singh (Jun 15, 2017 6:26 p.m.)
Thanks (0)

Agar 1 month main 5000 rs hain to 8 din ke kitane hoge

Posted by Sagar Rajbanshi (Jun 03, 2017 11:37 p.m.) (Question ID: 5654)

• 30 days (1 month) income = 5000

1 day income = {tex}5000\over 30{/tex}

8 days income = {tex}{5000\over 30}\times 8 {/tex}= 1333.3

Answered by Payal Singh (Jun 04, 2017 6:53 a.m.)
Thanks (1)

1985+1568=

Posted by Santhosh Senthilkumar (Apr 07, 2017 7:31 a.m.) (Question ID: 4754)

• 3553

Answered by Ramendra Karmahapatra (Apr 22, 2017 7:29 a.m.)
Thanks (0)
• 3553

Answered by Ramendra Karmahapatra (Apr 22, 2017 7:27 a.m.)
Thanks (0)
• 3554

Answered by Ramendra Karmahapatra (Apr 22, 2017 7:26 a.m.)
Thanks (0)
• 3554

Answered by Ramendra Karmahapatra (Apr 22, 2017 7:26 a.m.)
Thanks (0)
• 3456

Answered by Ramendra Karmahapatra (Apr 22, 2017 7:23 a.m.)
Thanks (0)
• 1985 + 1568 = 3553

Answered by Rashmi Bajpayee (Apr 07, 2017 10:17 a.m.)
Thanks (1)
• 3558

Answered by Karthikeyan Sureshbabu (Apr 07, 2017 7:49 a.m.)
Thanks (0)

3*3*3=

Posted by Santhosh Senthilkumar (Apr 07, 2017 7:28 a.m.) (Question ID: 4753)

• 27

Answered by Karthikeyan Sureshbabu (Apr 07, 2017 7:41 a.m.)
Thanks (0)

Subtract

9 years 4 months-5 years 6 months

Posted by Jaweed Ali (Mar 25, 2017 12:49 a.m.) (Question ID: 4494)

• Years              Months

9                      4

- 5                      6

----------------------------

8                      16        [Taking 1 year as carry, that means 12 months, therefore, 12 + 4 = 16 months)

- 5                       6

----------------------------

3                      10

-----------------------------

Ans: 3 years 10 months

Answered by Rashmi Bajpayee (Mar 25, 2017 1:40 p.m.)
Thanks (0)
• Ans. 3 years 10 months

Answered by Naveen Sharma (Mar 25, 2017 6:39 a.m.)
Thanks (1)

78+2

Posted by Sudeep Agarwal (Mar 04, 2017 6:55 p.m.) (Question ID: 3056)

• 80

Answered by Sudhanshu Baranwal (Mar 04, 2017 7:34 p.m.)
Thanks (0)
• 80

Answered by Pratit Luthra (Mar 04, 2017 7:25 p.m.)
Thanks (0)

16kg650cm+2kg 720g

Posted by Anuja Anil (Mar 04, 2017 5:19 p.m.) (Question ID: 3049)

• 16 kg 650 g + 2 kg 720 g

= 19 kg + 370 g

Answered by Rashmi Bajpayee (Mar 04, 2017 6:55 p.m.)
Thanks (0)

9cm 6mm-2cm9mm

Posted by Anuja Anil (Mar 04, 2017 5:18 p.m.) (Question ID: 3048)

• 6 cm 7 mm

Answered by Rashmi Bajpayee (Mar 04, 2017 6:55 p.m.)
Thanks (0)

In a class there are 13 students in house A, 10 in house B, 12 in house C and 10 in house D. What percentage of students are there in house C?

Posted by Rohini Yadav (Feb 15, 2017 7:40 p.m.) (Question ID: 2157)

• Total students = 13 + 10 + 12 + 10 = 45

Percent of students in house C = (Part / Whole) x 100

= (No. of students/Total Students) × 100

= (12/45) × 100

= 26.67%

Answered by Rashmi Bajpayee (Feb 15, 2017 8:06 p.m.)
Thanks (1)

cost price of 1 orange=15

selling price of 208 oranges=?

Posted by Varnika Arumugam (Feb 15, 2017 6:05 p.m.) (Question ID: 2150)

• Cost of one orange = Rs. 15

Hence the selling price of 208 oranges=15x208=Rs.3120

Answered by R C (Apr 05, 2017 5:09 p.m.)
Thanks (0)

What is the time 3hours 50 minutes before 1:45 am

Posted by Samita Kaur (Feb 11, 2017 2:49 p.m.) (Question ID: 2012)

• See 1 hour before 1:45 a.m. will be 12:45 a.m.

Another hour before it will be 11:45 p.m.

Again, one hour before it will be 10:45 p.m.

Now, 45 minutes before it will be 10 p.m.

and now just go 5 minutes before it will be 9:55 p.m.

Answered by Shweta Gulati (Feb 11, 2017 3:49 p.m.)
Thanks (0)

In a parking lot,0.624 of the 125 vehicals were motorcycle and the rest were cars .how many cars were there?

Posted by Rohini Yadav (Feb 05, 2017 7:50 p.m.) (Question ID: 1844)

• Ans. Total Vehicle = 125

Part of Motorcycle  =  0.624
Total Motorcycle =
Total Cars =

Answered by Naveen Sharma (Feb 06, 2017 12:11 p.m.)
Thanks (0)
• Calculate bikes by multiplying .624 with 125, youll get 78

Then subtract it from 125 youll get the no. Of cars that is 47

Answered by Aravind Suresh (Feb 06, 2017 7:21 a.m.)
Thanks (0)

Two buses start from the same bus stand at 8 a.m. one travels at 40 km/h and other at 50 km/h. The second bus reaches the next stop at 10 a.m. How much later will the first bus arrive?

Posted by Rohini Yadav (Feb 05, 2017 7:06 p.m.) (Question ID: 1841)

• Ans. Time taken by 2nd bus = 2 hours

speed of 2nd bus = 50km/h

total distance = speed × time

Total distance = 50 × 2 = 100 km

speed of first bus = 40km/h

Time taken to reach  = distance/speed

=> 100/40 = 5/2 h = 2 hours 30 minutes

So first bus 'll reach at 10:30 am

Answered by Naveen Sharma (Feb 05, 2017 7:15 p.m.)
Thanks (1)

A train travels 156 kilometres in 3 hours. Find its speed.

Posted by Rohini Yadav (Feb 05, 2017 6:56 p.m.) (Question ID: 1840)

• Given : Distance = 156 km

Time = 3 hrs

Speed = Distance / Time

= 156/3

= 52 km/hr

Answered by Rashmi Bajpayee (Feb 06, 2017 8:05 p.m.)
Thanks (0)
• Ans. Distance = 156 I'm

Time = 3 hours

Speed = distance/time = 156/3 = 51km/h

Answered by Naveen Sharma (Feb 05, 2017 7:16 p.m.)
Thanks (1)

A rectangular tank is 48 cm long 35 cm wide and 40 cm height.It is 1/5 of its height.Water flows at the rate of 1.8 litre/minute.How much water is in the tank after 6 minutes.Give in litres.

Posted by Monika Raghuwanshi (Jan 13, 2017 5:47 p.m.) (Question ID: 1343)

• Given : Length of Tank = 48cm

Width of Tank = 35m

Height of Tank = 40 cm

1/5 of Height  =  40*1/5 = 8cm

Volume of Tank  = 48*35*8 = 13440 cm3

We Know 1L = 1000 cm3

Volume of Tank in Liter = 13.44L

A) If the water is flowing into the tank then,

rate of flow = 1.8L/m

total time = 6m

total volume = 1.8 * 6 = 10.8L

then Water in tank after 6 minuters = 13.44 + 10.8 = 24.24L

B) If the water is flowing out from the tank then,

Water in Tank after 6 minutes = 13.44 - 10.8 = 2.64L

Answered by Naveen Sharma (Jan 13, 2017 6:25 p.m.)
Thanks (1)

how should we make fractions into simplest form

Posted by Lalith Bandaru (Dec 30, 2016 12:09 a.m.) (Question ID: 945)

• Take HCF of numerator and denominator. Then divide both numerator and denominator by HCF. You will get simplest form of a fraction.

Ex.    85/119

HCF of 85 and 119 is 17.

Now,       (85/17)/(119/17)

= 5/7

Answered by Rashmi Bajpayee (Dec 30, 2016 11:51 a.m.)
Thanks (0)

how many envelope measuring 10cm by 6cm can be made from a big envelope measuring 50cm by 80 cm

Posted by Sadaf Mujawar (Nov 08, 2016 3:45 p.m.) (Question ID: 496)

• Area of bigger envelope is 50cm * 80 cm= 4000cm^2

Area of small envelope is 10cm* 6cm= 60cm^2

So number of envelopes= Area of bigger envelope/ area of small envelope

= 4000/60= 66.6 = 66 (approx)

Thanks (0)
• No. of envelopes = Area of bigger envelope/Area of smaller envelope

= 50 x 80 / 10 x 6

= 66 (appox.)

Answered by Rashmi Bajpayee (Nov 08, 2016 7:37 p.m.)
Thanks (0)

neha got 68% in hindi test .how many marks out of 25 is this? how many marks out of 25 did she get in english if her percentage of marks was 72?

Posted by Kavin Karikalan (Nov 05, 2016 7:08 p.m.) (Question ID: 489)

• we will find 68% of 25= 68 * 25/100= 17 marks

Similary for english, we will find 72% of 25 = 72* 25/ 100= 18 marks

Thanks (0)
• In Hindi,          68% of 25 = 68/100 x 25 = 17 marks

In English,      72% of 25 = 72/100 x 25 = 18 marks

Answered by Rashmi Bajpayee (Nov 07, 2016 12:26 p.m.)
Thanks (0)
• 17 marks in hindi and 18 marks in english...whatsapp me @8765929001 for complete solution

Answered by Shivendra Kumar (Nov 06, 2016 5:25 p.m.)
Thanks (0)

what is the fraction

Posted by Ajaykumar Prasad (Sep 20, 2016 6:59 p.m.) (Question ID: 220)

• fraction is the term used to represent a proportion of something, the quantity which is not a whole number. for example1/2, 2/3 etc

Thanks (0)
• A fraction is the way of expression integers in form of p/q where p is call numerator and q is called denominator. In general it can be understood as the methematical expression of part of a whole such as 2 out of 5.

Answered by Basant Pandey (Sep 24, 2016 10:07 a.m.)
Thanks (1)
• Friction is the force that resist the relative motion of solid surface, fluid layers sliding against each other. It always acts between moving bodies.

Answered by Rajendra Singh (Sep 20, 2016 7:15 p.m.)
Thanks (0)